Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη η συνάντηση με την τρόικα, ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Την Τετάρτη η συνάντηση με την τρόικα, ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Δραγασάκη, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών την Τετάρτη, στο πλαίσιο του πρώτου μεταμνημονιακού ελέγχου

Σύσκεψη προετοιμασίας εν όψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών την Τετάρτη στο πλαίσιο του πρώτου μεταμνημονιακού ελέγχου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές επαφές ήταν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίες είναι πιθανό να επιστρέψουν στο παλαιό καθεστώς και να γίνονται στα υπουργεία και όχι στο Hilton, αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ θα καταστούν σαφείς οι αντιδράσεις και οι προθέσεις των δανειστών σε σχέση με τις εξαγγελίες και τις παροχές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Προς το παρόν οι πιστωτές-εταίροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αρκούμενοι, δοθείσης ευκαιρίας, να υπενθυμίζουν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν και η σημερινή απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού.

Ωστόσο, υπογραμμίζοντας πως η πρόσφατη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι θεμελιώδους σημασίας και συνιστά αναγνώριση των προσπαθειών της χώρας και του ελληνικού λαού, τόνισε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο η τήρηση των δεσμεύσεων είναι επιβεβλημένη.

Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019, όπως και των άλλων κρατών-μελών, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες της Επιτροπής και στη συνέχεια θα διαπιστωθούν τα περιθώρια ευελιξίας που υπάρχουν.

Πιο αυστηρός ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, εξήρε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να το κάνει, αλλά δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και ότι «μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα εάν τα μέτρα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκε».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024