Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΗΕ καλεί την Αίγυπτο να ανατρέψει την θανατική καταδίκη 75 αντιφρονούντων

Ο ΟΗΕ καλεί την Αίγυπτο να ανατρέψει την θανατική καταδίκη 75 αντιφρονούντων

όπως υποστήριξε η επικεφαλής της υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέτ, η δίκη δεν ήταν δίκαιη ενώ επέκρινε την αμνηστία που χορηγήθηκε σε ανώτατα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.

Έκκληση για ανατροπή των μαζικών καταδίκων σε θάνατο αντιφρονούντων σε πρωτόδικο βαθμό για την καταπνιγείσα διαδήλωση της αντιπολίτευσης το 2013, απηύθυνε η επικεφαλής της υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ κάλεσε στα Αιγυπτιακά Εφετεία.

Όπως υποστήριξε η ίδια, η δίκη δεν ήταν δίκαιη ενώ επέκρινε την αμνηστία που χορηγήθηκε σε ανώτατα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών 75 κατηγορουμένους, περιλαμβανομένων και γνωστών ισλαμιστών ηγετών, στο πλαίσιο των διώξεων μετά την αιματηρή καταστολή της καθιστικής διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης το 2013, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Η Μπατσελέτ τόνισε πως, σε περίπτωση που εφαρμοσθούν οι ποινές, «θα αποτελούν μία χονδροειδή και αναπότρεπτη κακοδικία».

Στην ανακοίνωσή της η ίδια τονίζει πως οι κατηγορούμενοι στερήθηκαν του δικαιώματος να εκπροσωπηθούν προσωπικά από συνηγόρους, ενώ «η ενάγουσα αρχή δεν παρουσίασε επαρκή στοιχεία για να αποδείξει την ατομική ευθύνη» καθενός τους.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024