Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν κρύψαμε τους νεκρούς το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι

Τσίπρας: Δεν κρύψαμε τους νεκρούς το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται»

Πολιτική χροιά βλέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πίσω από την σφοδρή κριτική για απόκρυψη των νεκρών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι: «οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για όριο στην κριτική που επιλέγει να κάνει κανείς και όταν αυτό ξεπεραστεί ο κόσμος το καταλαβαίνει και τότε γυρίζει υπέρ εκείνου που επικρίνεται. «Και όταν επιχειρείται πάνω σε αποκαϊδια και νεκρούς, με πολιτική πρόθεση, τότε δεν μπορεί κανείς να επικροτήσει» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Θα έπρεπε να είμασταν πολύ ανόητοι αν προσπαθούσαμε εκείνο το βράδυ να κρύψουμε τους νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Πώς να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί δεν κρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται. Διαψεύδεται η κριτική αυτή, καθώς δύο ώρες μετά την σύσκεψη στην Πυροσβεστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών. Τι νόημα έχει αυτή η διαρκής κριτική, που διαψεύδεται από την πορεία των πραγμάτων;»

Όσον αφορά την παρουσία του κυβερνητικού σχήματος στην περιοχή της τραγωδίας ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι καθημερινά στο Μάτι για να στηρίξουν εκείνους που το έχουν ανάγκη, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες. «Έχουν ήδη αρχίσει οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ πριν λόγω πολιτικού κόστους και εμείς τις κάνουμε και θα αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, στη μνήμη των νεκρών».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και στο ηθικό πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σε σχετική ερώτηση για τους χειρισμούς της τραγωδίας στο Μάτι από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. «Σε ότι αφορά τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη εκτιμώ ιδιαίτερα ότι την επόμενη μέρα έθεσε στην διάθεσή μου την παραίτησή του λέγοντας μου ότι ανεξάρτητα αν χειρίστηκε σωστά ή όχι την κατάσταση, το ηθικό κομμάτι είναι αυτό που τον βαραίνει».

«Δεν θα θυμάστε πολλούς υπουργούς και πολλές κυβερνήσεις που να έχει συμβεί αυτό σε παρόμοιες τραγωδίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Αν είναι κάτι το οποίο διαφοροποιεί εμάς είναι όχι αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι διαχειριστές της κρίσης -σε αυτό μπορεί να γίνει κριτική- αλλά το ηθικό πλεονέκτημα».

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024