Με τη συνάντηση που είχαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας της Μακεδονίας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8:00 το πρωί σήμερα από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο και διερχόμενοι από κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ξύλινη κατασκευή που παρέπεμπε στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Φτάνοντας λίγο μετά τις 11:00 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζήτησαν να μπουν προκειμένου να συναντηθούν με την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το κτίριο τους απώθησαν και δημιουργήθηκε μικροένταση.

Τελικά, μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο έγιναν δεκτά από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ο κ. Γιαννάκος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός δίνει «ψεύτικες δεσμεύσεις» αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία.

«Διεκδικούμε αύξηση στους μισθούς μας, να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα, να ενταχθούμε στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και να γίνουν προσλήψεις πραγματικές στα νοσοκομεία και όχι ψεύτικες», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε χαρακτηριστικά: «επισκέπτονται τα ντουβάρια μιας Τοπικής Μονάδας Υγείας στα Χανιά, την ώρα που η πρωτοβάθμια περίθαλψη καταρρέει στα Κέντα Υγείας».