Η αγορά χρειάζεται άμεσα επενδυτικό σοκ, τονίζουν οι έμποροι της Αθήνας
Το επενδυτικό σοκ που όλοι ευαγγελίζονται μπορεί να προέλθει από τα σπλάχνα μας και να είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σε επιστολή του στους αρχηγούς των κομμάτων εν όψει της ΔΕΘ
«Η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ, που θα στηρίζεται σε πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα», σημειώνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, εν όψει της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.
Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Καφούνης αναφέρει:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των θέσεων σας επί των οικονομικών θεμάτων, επιθυμεί να σας μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της αγοράς και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους δείκτες, όπως αυτή προκύπτει από την καθημερινή επαφή με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μέλη μας.
Μετά από οκτώ χρόνια μάχης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όσοι συνάδελφοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να ισορροπήσουν στα νέα δεδομένα της αγοράς, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια αντοχής. Δυστυχώς, εάν υπάρξει περαιτέρω απώλεια τζίρου, θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύκλο λουκέτων με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις.
Αυτήν την περίοδο, διανύουμε μία κρίσιμη καμπή και είναι η στιγμή που η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ, που θα στηρίζεται σε πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα.
Αφουγκραστείτε, αγκαλιάστε και στηρίξτε την αγορά. Δείξτε εμπιστοσύνη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που έχει τη δυνατότητα λειτουργώντας υπό συνθήκες χαμηλότερης φορολόγησης, μειούμενης γραφειοκρατίας και αποτελεσματικής ρύθμισης παλαιών χρεών, να δώσει το σύνθημα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, να προβεί σε επενδύσεις μικρής κλίμακος, αλλά μεγάλου συνολικού όγκου με μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα και να προσφέρει νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και ελπίδα για την επόμενη ημέρα.
Το επενδυτικό σοκ που όλοι ευαγγελίζονται μπορεί να προέλθει από τα σπλάχνα μας και να είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, που ποτέ και σε καμία οικονομία δεν κατάφεραν να σύρουν το άρμα χωρίς την εγχώρια μικρή επιχειρηματικότητα».
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
- Επιστροφή στα παιδικά χρόνια: Επτά χόμπι από τα παλιά που αξίζει να δοκιμάσουμε ξανά
- Η Ευρώπη «εκτοξεύει» 22,1 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442