Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μάτι: Έλληνες υπήκοοι οι τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωζαν πολίτες

Μάτι: Έλληνες υπήκοοι οι τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωζαν πολίτες

Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι

Ελληνική υπηκοότητα αποκτούν οι τρεις μετανάστες ψαράδες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας, «σε όλη τη διάρκεια της νύχτας που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφησαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με έλληνες συναδέλφους τους».

Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των ψαράδων, σημειώνοντας πως «οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε».

Ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο