Τραγωδία Μάτι: Αίτημα απόστρατου του ΠΝ να αναλάβει τις έρευνες εφέτης ανακριτής
Σε αίτηση του ο εν αποστρατεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι θα πρέπει να οριστεί εφέτης ανακριτής για την έρευνα που διεξάγεται «εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος»
Να χειριστεί εφέτης την έρευνα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική ζητά προς την Ολομέλεια Εφετών ο εν αποστρατεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης.
Σε αίτηση του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να οριστεί εφέτης ανακριτής για την έρευνα που διεξάγεται «εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος» και αιτιολογεί την προσφυγή του προς το δικαστικό Σώμα επισημαίνοντας πως «είναι πασίδηλη η αδράνεια και οι παραλείψεις των αρμοδίων υπευθύνων, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί και πάλι να επαναληφθούν και να πλήξουν έννομα αγαθά».
Κατά την άποψη του κ. Σταμάτη, οι εκ του νόμου υπεύθυνοι «ενώ αναμφισβήτητα γνώριζαν το πρόβλημα, αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα, αδρανώντας ή παραλείποντας ή εκτελώντας εσφαλμένα και αποδέχθηκαν έτσι το αποτέλεσμα και δη τον ορατό κίνδυνο πυρκαγιάς και την από αυτή κίνδυνο θανάτου ανθρώπων».
Στην αίτηση γίνεται αναφορά σε «προσπάθεια οι κατηγορούμενοι να «πέσουν στα μαλακά», δηλαδή να ισχυριστούν ότι τα αδικήματα που διέπραξαν, με τις πράξεις ή παραλείψεις τους, έγιναν από αμέλεια (πλημμέλημα)» ενώ ο απόστρατος κάνει λόγο σε «παραπλάνηση και εξαπάτηση» πολιτών και «επικοινωνιακή διαχείριση» της καταστροφής από την κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442