Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καθώς η πνευμονολόγος Καλλιρρόη Λάμπρου υποστηρίζει ότι ουδέποτε συνάντησε τον καταδικασμένο για την Energa ως ασθενή και πως δεν υπέγραψε γνωμάτευση ύπνου γι’ αυτόν.

Η κ. Λάμπρου χαρακτηρίζει πλαστή την υπογραφή της στο έγγραφο που περιλαμβάνεται στον εισηγητικό φάκελο του Αρ. Φλώρου προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Η υπογραφή μου χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίο δεν γνωρίζω» και πρόσθεσε πως έχει θιγεί η ιατρική της τιμή και πως προσβλέπει στη σύντομη αποκατάσταση της αλήθειας.

Ολόκληρη η δήλωση της Καλλιρρόης Λάμπρου έχει ως εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό όπου έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα. Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου. Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίο και δεν γνωρίζω. Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση,

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπογραφή είχε βαρύνουσα σημασία στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών ως προς την αποφυλάκιση ή μη του Αριστείδη Φλώρου.

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου. Η επανεξέταση της υπόθεσης ζητήθηκε με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρειου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με το αιτιολογικό ότι η πιστοποίηση για το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας