Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός με φόντο τις εκλογές: Σε θέσεις «κλειδιά» οι... σωματοφύλακες του Τσίπρα

Ανασχηματισμός με φόντο τις εκλογές: Σε θέσεις «κλειδιά» οι… σωματοφύλακες του Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τη γενιά των 40άρηδων, πρόσωπα προερχόμενα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αναμένεται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο την προσεχή περίοδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Μπορεί ο ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός να μην ήταν σαρωτικός, ωστόσο αποφάσισε να τοποθετήσει σε θέσεις «κλειδιά» πρόσωπα της νέας γενιάς, τους λεγόμενους «φρουρούς» του Τσίπρα οι οποίοι θα τραβήξουν «κουπί» μέχρι τις επικείμενες εκλογές.

Πρόκειται για μία ομάδα νέων, μεταξύ 30 και 45 ετών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κομβικές θέσεις στην κυβέρνηση ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν αναλάβει αντίστοιχες θέσεις στο κόμμα ή την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό που προηγήθηκε δεν αξιοποίησε τον… πάγκο του ΣΥΡΙΖΑ.  Επέλεξε τη γενιά των 40άρηδων, πρόσωπα προερχόμενα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με καλές σπουδές τα οποία αναμένεται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο την προσεχή περίοδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τσίπρας με την αξιοποίηση αυτών των στελεχών, θέλει να στείλει να ενισχύσει το αφήγημά του, ότι δηλαδή, ο ίδιος και το κόμμα του πρεσβεύουν το νέο έναντι του παλαιού δικομματισμού.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η «γενιά Τσίπρα» μετά και τον προχθεσινό ανασχηματισμό κατέκτησε μεγαλύτερο ζωικό πολιτικό χώρο ενώ πολλά από τα άτομα που περιλαμβάνονται στους «σωματοφύλακες» του πρωθυπουργού παρέμειναν στο κυβερνητικό σχήμα όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει πρώτο τη τάξει υπουργό τον 41χρονο Αλέξη Χαρίτση  (Εσωτερικών)  δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς το εν λόγο υπουργείο θα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις επικείμενες εκλογές. Στην κυβέρνηση, από το υπουργείο στο οποίο ήθελε να συνεχίσει το έργο του, παρέμεινε ο Νίκος Παππάς ο οποίος βρίσκεται στο στενό «πυρήνα» του περιβάλλοντος Τσίπρα όπως και η 33χρονη Έφη Αχτσιόγλου και ο 40χρονος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα νέα πρόσωπα

Η «φρουρά» του πρωθυπουργού αυξήθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα όπως αυτό της 30χρονης Κατερίνας Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης), του 33χρονου Στάθη Γιαννακίδη (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ) και του Λευτέρη Κρέτσου (υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής).

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει στο κόμμα του αλλά και στους ψηφοφόρους του ενόψει των εκλογών – όποτε και αυτές αν γίνουν – πως σηματοδοτείται το νέο που θέλει να προσδώσει στην κυβέρνηση έναντι του παλαιού δικομματισμού όταν στο νέο υπουργικό συμβούλιο βρήκαν θέση στελέχη από το παλαιό ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη Δεξιά.

Θα πρέπει δηλαδή, πέρα από τις προφάσεις περί ανοιγμάτων σε άλλους πολιτικούς χώρους, να πει για ποιον λόγο ήταν αναγκαία η προσθήκη της Κατέρινας Παπακώστα στο υπουργικό συμβούλιο η οποία πριν από καιρό είχε παρομοιάσει τους μετανάστες με κατσαρίδες. Να εξηγήσει επίσης γιατί επιλέχθηκαν για το νέο σχήμα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Μάρκος Μπόλαρης, και όχι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερείσματα στη βάση του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024