Tageszeitung για Σάρα Μαρντίνι: Από ήρωας… διακινητής;
Η εφημερίδα του Βερολίνου αναδεικνύει την ιστορία της νεαρής από τη Συρία που έγινε γνωστή όταν, πριν από χρόνια, κολύμπησε επί ώρες με την αδελφή της για να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναδεικνύει την ιστορία της Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία που συνελήφθη στην Ελλάδα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όπως μεταδίδει η Deutche Welle.
Ποια είναι η Σάρα Μαρντίνι; Με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο.
Τα κατάφεραν γιατί στη Συρία ήταν και οι δύο πολλά υποσχόμενες κολυμβήτριες. Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ΜΚΟ που προσπαθούσε να βοηθήσει τους πρόσφυγες.
«Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά»
Οπως γράφει η Tageszeitung «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα.
»Την ίδια μέρα η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε εγκληματικό δίκτυο για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες. Λέγεται ότι οι ακτιβιστές συνεργάζονταν με διακινητές και βοηθούσαν κάποιους ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.
»Επίσης, λέγεται ότι παρακολουθούσαν την επικοινωνία, μέσω ασυρμάτου, της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς και της Frontex».
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση. Πάντως, ο Φλόριαν Μπέκερ, διευθυντής του ιδιωτικού πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζει η Σάρα Μαρντίνι, δηλώνει στην Tageszeitung: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε η Σάρα να βγει από τη φυλακή και να συνεχίσει τις σπουδές της. Εχει δουλέψει τόσο σκληρά γι αυτές… »
- Το Ινστιτούτο Τσίπρα ρίχνει προτάσεις διακυβέρνησης
- Υπόθεση κατασκοπείας: Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων ο σμήναρχος – Νέες έρευνες
- «Ποιο είναι τo celebrity crush μου; Αυτό που παντρεύτηκα!» – Ο Μπίλι Κράνταπ είναι τυχερός
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Μεγάλη «μάχη» στην Τούμπα, ρεβάνς στη Λιβαδειά με φόντο τον τελικό
- 1-2-3 Πολλοί ΟΠΕΚΕΠΕ!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442