Ποσό ύψους 1,138 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 0,85% (όσο και στην προηγούμενη δημοπρασία την 1η Αυγούστου) και η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,37 φορές (έναντι υπερκάλυψης κατά 1,52 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία).
Ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 31 Αυγούστου, ενώ μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.