Είναι μεγάλη η ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός μπροστά του για να «τσιγκλήσει» τον κόσμο του. Να του δώσει εκείνο το ερέθισμα που λέει και ο Δώνης. Ο οπαδός θέλει πάντα έναν ξένο που θα του δώσει το κάτι παραπάνω, διαχρονικά όμως οι Έλληνες ήταν εκείνοι με τους οποίους δενόταν περισσότερο η εξέδρα.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς και νεαρούς Έλληνες. Κι αυτή ακριβώς είναι η ευκαιρία του. Αυτό το στοιχείο μπορεί να ζεστάνει την εξέδρα. Να δει τον πιτσιρικά να αγαπάει τη φανέλα, να τα δίνει όλα για εκείνη. Όπως συνέβη στην Ξάνθη. Να δει τον πιτσιρικά να μεγαλώνει μέσα στην ομάδα. Κι όχι μέσα στις ακαδημίες, που δεν τον βλέπουν παρά μόνο οι γονείς. Αλλά στην πρώτη ομάδα. Στο «μεγάλο» γήπεδο.

Μπορεί να μοιάζει βίαιη ετούτη η είσοδος τόσων πιτσιρικάδων στην πρώτη ομάδα, όμως μοιάζει με ιστορική ευκαιρία. Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού να έρθει με παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου και με Έλληνες που το… λέει η καρδιά τους, τύπου Κουρμπέλη.

Η στήριξη σε αυτά τα παιδιά θα πρέπει να είναι δεδομένη. Μη διαπραγματεύσιμη. Το τι έχει ο κόσμος με τη διοίκηση δεν μπορεί να μπει σε ετούτη την εξίσωση. Το «από εδώ και πέρα» της σεζόν πρέπει να αφήσει στην άκρη τις όποιες αντιδράσεις για τον Αλαφούζο, μέχρι τουλάχιστον να δούμε που θα κάτσει η μπίλια με τον Πιεμπονγκσάντ. Δεν έχει νόημα τη στιγμή που η ομάδα θα αγωνίζεται, να ακούγονται συνθήματα για άλλα θέματα. Υπάρχει το πριν και το μετά. Υπάρχει το έξω. Στα 90 λεπτά, όλοι οφείλουν να δίνουν φτερά στα πόδια αυτών των παιδιών.

Η παρουσία του κόσμου στην Ξάνθη ήταν ένα πρώτο δείγμα πως ακόμα υπάρχει ρομαντισμός στην εξέδρα. Ακόμα υπάρχει κόσμος που διψάει για να δει τον Παναθηναϊκό. Που θα πάρει το κασκόλ του και θα πάει στο γήπεδο. Αυτό το κλίμα θα βοηθήσει την ομάδα του Δώνη να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι.

Κάθε μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού είχε το «δέσιμο» του κόσμου με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο νταμπλ του 2010 οι παίκτες λατρεύονταν. Στο Κύπελλο του 2014 έγιναν ένα με την ομάδα. Αν ο κόσμος αγκαλιάσει όπως τους πρέπει τον Μπουζούκη, τον Χατζηγιοβάννη, τον Εμμανουηλίδη, τον Κουρμπέλη, τον Δώνη, τον Μουνιέ, εκείνοι μπορεί να φτιάξουν όλη τη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο