Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti Prototype 10: Άχρονη ηλεκτρική κομψότητα

Infiniti Prototype 10: Άχρονη ηλεκτρική κομψότητα

Η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει στο Pebble Beach μια λιτή όσο και εντυπωσιακή σχεδιαστική μελέτη, η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον που οριοθετείται από την νέα ηλεκτρική πραγματικότητα.

Μια γοητευτική σχεδιαστική μελέτη εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά μονοθέσια της δεκαετίας του ’30 και καταφανείς φουτουριστικές προβολές επεφύλαξε η πολυτελής φίρμα της Nissan, Infiniti για το Pebble Beach ξαναπιάνοντας το σχεδιαστικό νήμα από εκεί όπου το άφησε πέρυσι με το Prototype 9 Concept.

Για την ακρίβεια, ενώ το αντίστοιχου σχεδιαστικού ύφους περσινό Prototype 9 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πιο σύγχρονη ματιά στο παρελθόν, το φετινό Prototype 10 δείχνει να ακολουθεί μια αντίστροφη πορεία, αποτυπώνοντας ένα σχεδιαστικό μέλλον που κρατά ό,τι καλύτερο υπήρξε, μετουσιώνοντάς το όμως σε κάτι εντελώς καινούριο.

Στη βάση αυτής της θεωρητικής προσέγγισης βρίσκεται η διαπίστωση της Infiniti –και όχι μόνο- ότι παρόλο που τα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα οχήματα διατηρούν εν πολλοίς τη σχεδιαστική μνήμη ενός παρελθόντος εσωτερικής καύσης, αυτό δεν θα ισχύει και στο μέλλον καθώς η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να μεταβάλλει ριζικά την όψη των αυτοκινήτων, σε σχέση με το σήμερα.

Μια συνοδευτική επισήμανση για το Prototype 10 από την Infiniti, που εκτός από διαπίστωση φιλοδοξεί να αποτυπώσει ταυτόχρονα και τις προθέσεις της ιαπωνικής φίρμας να προσεγγίσει το ηλεκτρικό μέλλον το οποίο σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα γίνει πραγματικότητα από το 2021, με ένα τρόπο που θα ξεπερνά τα αισθητικά στεγανά του παρόντος.

Ταυτόχρονα όπως επισημαίνει η Ιnfiniti, η καλλίγραμμη σιλουέτα του Prototype 10 εκτός από την προφανή απόπειρα να γοητεύσει με την αδιατάρακτη αρμονία που αποπνέει, στοχεύει και στην οπτική απεικόνιση της εξίσου εντυπωσιακής επιτάχυνσης που υπόσχονται να προσφέρουν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της «με δεδομένη τη διαθεσιμότητα του συνόλου της ροπής από την πρώτη πίεση του πεντάλ».

Αν και η Infiniti, δεν μπαίνει ωστόσο επί του παρόντος στον κόπο να αντιστοιχίσει την παραπάνω εικόνα με χειροπιαστά μεγέθη, αφήνει να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο εκκεντρικό σχεδίασμα βασίζεται σε μια εξαιρετική ευέλικτη πλατφόρμα, η οποία στο μέλλον θα φιλοξενήσει ανεξαιρέτως το σύνολο των εναλλακτικής τεχνολογίας προτάσεων της φίρμας είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητες είτε για plug-in υβριδικές.

Όπως εξάλλου δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της ιαπωνικής φίρμας, Karim Habib ο οποίος και σμίλεψε τις επιφάνειες του πρωτότυπου μοντέλου. «Το Prototype 10 λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην θέση της Infiniti στο τώρα και στο μέλλον. Για εμάς η ηλεκτροκίνηση είναι συνώνυμη με τις επιδόσεις. Τα αντίστοιχης τεχνολογίας αυτοκίνητα που ετοιμάζουμε θα είναι ισχυρά,

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024