Λύση για τους μετανάστες που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται στο ιταλικό στρατιωτικό πλοίο «Diciotti» μετ’ επιτάσεως ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Τορίνο «La Stampa», o ιταλός πρόεδρος φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, και κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία να συμφώνησαν ότι πρέπει να κατέβουν στην ξηρά όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το λιμάνι της Κατάνης.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν -πριν από έξι εβδομάδες- ο ιταλός πρόεδρος είχε δραστηριοποιηθεί για να μπορέσει να βρεθεί διέξοδος για παρόμοια περίπτωση, με μετανάστες που ανέμεναν επί σειρά ημερών μέχρι να μπορέσουν να αποβιβαστούν.

Από τη μεριά του, ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να δηλώνει ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, δεν θα γίνει με τη δική του συναίνεση.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη» δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκα, αφήνοντας να εννοηθεί, παράλληλα, ότι αν η μέχρι τώρα γραμμή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλάξει λόγω «ανωτέρων παρεμβάσεων», δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας