Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Aventador SVJ: Ανεπίσημη πρώτη

Lamborghini Aventador SVJ: Ανεπίσημη πρώτη

Λίγο πριν την πρεμιέρα της στο πλαίσιο του Monterey Car Week στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η πιο ακραία και προσανατολισμένη στις επιδόσεις έκδοση της Aventador αποκαλύπτεται μέσω μιας διαρροής εκ Βρετανίας

Η ισχυρότερη έκδοση της Aventador με τα διακριτικά Superveloce Jota, δίνει τα διαπιστευτήρια της μέσω μιας ανάρτησης η οποία δημοσιοποιήθηκε από το Βρετανό αντιπρόσωπο της φίρμας, H.R. Owen αποτελώντας το πρώτο δείγμα γραφής της σκληροπυρηνικής έκδοσης χωρίς καμουφλάζ.

Αν και η Lamborghini δεν έχει προς το παρόν δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της Aventador SVJ, είναι σαφές ότι η νέα έκδοση έχει υποστεί μια ενδελεχή αεροδυναμική αναθεώρηση ενώ όπως έχει γνωστοποιήσει η φίρμα από την Μπολόνια, επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους V12 η οποία χάρη στο βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής έχει αυξήσει την ισχύ στους 760 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις που εξασφαλίζουν οι βελτιώσεις η Aventador SVJ, εκτός φυσικά της καλύτερης αναλογίας κιλών/ίππο που είχε ποτέ μοντέλο της Lamborghini, και το οποίο προσδιορίζεται σε 1,98 κιλά ίππο, η νέα έκδοση έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής του Nurburgring καταγράφοντας χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτερολέπτων και κλέβοντας το «στέμμα» του Ring από την Porsche 911 GT2 RS με σχεδόν διαφορά δύο δευτερολέπτων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο ακόμα μοντέλα της Lamborghini έχουν υιοθετήσει διαχρονικά τα διακριτικά Jota (Μiura και Diabl) τα οποία στο λεξιλόγιο της ιταλικής φίρμας είναι συνυφασμένα με τις πιο εκκεντρικές εκδόσεις επιδόσεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024