Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο εμφύλιος στον Τύπο είναι το επόμενο βήμα;

Ο εμφύλιος στον Τύπο είναι το επόμενο βήμα;

Όμως η επιστράτευση του φιλοκυβερνητικού Τύπου σε ανοιχτό πόλεμο με τον αντιπολιτευόμενο, είναι κάτι που δεν είχαμε δει, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την μορφή, στα χρόνια της κατά τα άλλα τρισκατάρατης μεταπολίτευσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμφανίζει περίπου ως ελληνικό μεσαίωνα

Στην ειδυλλιακή μεταμνημονιακή εποχή, την οποία ήδη ζούμε όσο και αν δεν το έχουμε πολυκαταλάβει, αρχίζει να διαμορφώνεται το περιβάλλον της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Επειτα από το διχαστικό μήνυμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη, καθημερινώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ως προς το τι θα πρέπει να αναμένουμε.

Είναι πλέον σαφές: Θα έχουμε έναν ανορθόδοξο πόλεμο, σε πολλά μέτωπα και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το σύνθημα, βάζοντας στο στόχαστρο όλους τους καθ’ οιανδήποτε έννοια πολιτικούς αντιπάλους. Και την σκυτάλη πήραν αμέσως οι επαγγελματίες των κοινωνικών δικτύων και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Εφημερίδες ταγμένες στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Εφ.Συν. κηρύσσουν πλέον τον πόλεμο σε άλλες εφημερίδες, οι οποίες δεν έχουν την ίδια αντίληψη. Και στο πλαίσιο αυτό, έντυπα όπως η Τα Νέα και η Καθημερινή τσουβαλιάζονται με άλλα, όπως η Ελεύθερη Ωρα ως εκφραστές του δήθεν σκοτεινού μετώπου, το οποίο έχει επινοήσει ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του.

Η στοχοποίηση του αντιπολιτευόμενου Τύπου υπήρξε εξ αρχής στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αυτής. Και όχι μόνον σε επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων, αλλά και προσώπων. Μπορεί να έχει ξεχαστεί, αλλά δημοσιογράφοι βρέθηκαν διωκόμενοι εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι του 2015, επειδή εν όψει δημοψηφίσματος περιέγραφαν τους υπαρκτούς κινδύνους της επαπειλούμενης τότε απομόνωσης της Ελλάδος από την Ευρώπη.

Τρία χρόνια μετά και ενώ η κυβέρνηση θα όφειλε να διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη, κάνει οτιδήποτε για να την διαταράξει.

Όμως η επιστράτευση του φιλοκυβερνητικού Τύπου σε ανοιχτό πόλεμο με τον αντιπολιτευόμενο, είναι κάτι που δεν είχαμε δει, τουλάχιστον όχι σε αυτήν την μορφή, στα χρόνια της κατά τα άλλα τρισκατάρατης μεταπολίτευσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμφανίζει περίπου ως ελληνικό μεσαίωνα.

Οι επιλογές είναι σαφώς διχαστικές και απ’ ό,τι φαίνεται στον δρόμο προς τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να λογαριάσει τίποτε.

Όσοι επιθυμούν να υπηρετήσουν το σχέδιό του, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Γνωρίζοντας όμως ότι οι συνέπειες των επιλογών τους μπορεί να είναι ολέθριες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024