Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λάθος αντίπαλος, σωστός κόσμος...

Λάθος αντίπαλος, σωστός κόσμος…

Η Μπέρνλι, ο συντελεστής δυσκολίας της πρόκρισης και η σημασία τού να «βράζει» απόψε το Καραϊσκάκη

Μεγαλύτερο μπάτζετ, σε επίπεδα από εκείνα που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί. Τρομερή ικανότητα στο ανασταλτικό παιχνίδι. Υψηλότερος δείκτης ετοιμότητας μιας και αισίως μετρά έξι επίσημες αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων. Σχεδόν απόλυτη ομοιογένεια μιας και επί της ουσίας μια αλλαγή (αυτή του τερματοφύλακα) είναι εκείνη που ξεχωρίζει το πέρσι με το φέτος.

Η πραγματική ποδοσφαιρική ταυτότητα της Μπέρνλι μέσα σε λίγες γραμμές.

Η ομάδα που πέρσι κατάφερε να τερματίσει πρώτη στο άλλο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, εκείνο που εξελίσσεται κάτω από τον ουρανό του Μάντσεστερ (Σίτι, Γιουνάιτεντ), της Λίβερπουλ, και του Λονδίνου (Τότεναμ, Τσέλσι, Άρσεναλ).

Ειλικρινά όσο οι ώρες περνούν τόσο και επιβεβαιώνεται η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός ήτα πραγματικά άτυχος σε μια ακόμη ευρωπαϊκή κλήρωση. Με βάση την ειδική βαθμολογία του στην UEFA πήρε μάλλον τη χειρότερη παρτενέρ σε αυτό το… τανγκό πρόκρισης που θα εξελιχθεί απόψε στο Φάληρο και σε μια εβδομάδα στην Αγγλία. Τον λάθος αντίπαλο την λάθος στιγμή. Γιατί αν ήταν Νοέμβρης; Προφανώς οι πιθανότητες θα ήταν διαφορετικές. Οι Ερυθρόλευκοι των 17 νέων προσώπων στο ρόστερ τους, θα πατούσαν και εκείνοι με άλλο αέρα στο χορτάρι.

Τώρα δεν έχουν καταφέρει την τελευταία «παρτίδα» μεταγραφών τους να τις προσφέρουν ούτε χρόνο συμμετοχής σε φιλικά παιχνίδια! Σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να γίνουν πρωταγωνιστές, όπως ο Νάτχο, ο Γκιγιέρμε, ο Χασάν ή ακόμη και ο Μεριά που έφτασε νωρίτερα από όλους. Τους χώρεσε όλους στην αποστολή του ο Πέδρο Μαρτίνς για την αποψινή πρώτη μάχη, ποντάροντας στην εμπειρία τους ή και στο… παιχνίδι του μυαλού με τον απέναντι πάγκο. Στην πραγματικότητα όμως ο Πορτογάλος ετοιμάζει αυτό το 90άλεπτο ποντάροντας σε εκείνους που έκαναν τη δουλειά και κόντρα στη Λουκέρνη. Εκείνο το εμφατικό 7-1 που ανάγκασε την 3η του περσινού πρωταθλήματος Ελβετίας να μείνει πολλές ταχύτητες κάτω.

Παραδοσιακά όλοι ψάχνουμε τις ιδανικές συνθήκες. Σπανίως όμως αυτές εντοπίζονται. Πόσο μάλλον σε αυτή την άχαρη διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών των ευρωπαϊκών κυπέλλων όπου είναι δεδομένα τα αντικειμενικά προβλήματα. Πας με ότι διαθέτεις λοιπόν, και δεν σκέφτεσαι εκείνα που σου λείπουν.

Τι διαθέτει ο Ολυμπιακός, που δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως τις σαρωτικές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι τις έκανε για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος; Έναν προπονητή που κατάφερε να τακτοποιήσει και να μοντάρει μια πρώτη εντεκάδα για να γίνει η δουλειά της πρόκρισης. Μια σειρά από πρωταγωνιστές που ήδη είναι έτοιμοι να κάνουν τη δουλειά. Και μια έδρα που νύχτες σαν την αποψινή μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τους όρους.

Όχι, δεν βάζει γκολ ο κόσμος ούτε η Μπέρνλι που όλο τον χρόνο δοκιμάζεται σε έδρες σαν το Άνφιλντ και το Ολντ Τράφορντ θα… τρομάξει.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι που βρίσκονται με άλλες δυνάμεις όταν το Καραϊσκάκη «βράζει». Εκείνοι είναι που έχουν την ανάγκη να πάρουν ρυθμό απο 30.000 φωνές (μέχρι χθες είχαν διατεθεί περισσότερα από 25.000 εισιτήρια). Το είπε άλλωστε και ο Λάζαρος χθες στη συνέντευξη Τύπου «αρκεί μια σπίθα για να ανάψει φωτιά. Θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο. Ελάτε να είμαστε ένα, φορέστε την Ερυθρόλευκη. Είμαστε ένα». Αυτή η σπίθα λοιπόν μπορεί να κάνει και τη διαφορά στο πρώτο μισό. Τα υπόλοιπα σε μια εβδομάδα…

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024