Zητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο». Είναι «το έσχατο μέσο που έχει ως δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του» λέει η ΚΕΔΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, αποκορύφωμα των φαινομένων αυτών αποτέλεσε η βίαιη επίθεση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται στη ανακοίνωση, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων του Δημάρχου για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου επανειλημμένως έχει αιτηθεί από τις αρμόδιες αρχές – αλλά και με κατεπείγουσα προσωπική επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού (μόνιμη και έκτακτη), καθώς καταγράφονται αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας, τα οποία δε δύνανται να διεκπεραιωθούν από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί.

Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 -200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οπως, επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος γνωστοποιεί δέσμευση του δήμου, ώστε να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς, «καλύπτοντας ακόμα μια υποχρέωση του κεντρικού κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νησιού».

Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου ο κ. Κουκάς δήλωσε:

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία που θα διασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας. Έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα προς όλους τους αρμόδιους και σε όλους τους τόνους. Αλλά μάταια, καθώς ως φαίνεται απευθυνόμουν σε ώτα μη ακουόντων! Προφανώς οι όψιμοι υποστηριχτές του ελληνικού τουρισμού δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη διαφύλαξη του κορυφαίου τουριστικού προϊόντος της χώρας μας που φέρει το όνομα Μύκονος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η βίαιη και άνανδρη επίθεση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου ξεπέρασε κάθε όριο. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι θα πρέπει να συμβεί για να ασχοληθούν σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ; Εμείς θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας κατά των οργανωμένων συμφερόντων που αντιμάχονται την πρόοδο και την ευημερία της Μυκόνου με κάθε κόστος. Ήρθε η ώρα η ελληνική δικαιοσύνη – στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη – να επιληφθεί του θέματος και ο καθένας πλέον να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Στηρίζει η ΚΕΔΕ τη μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου

Απολύτως δικαιολογημένη χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς, για την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου και την αύξηση της εγκληματικότητας, σε ένα νησί που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand name της χώρας μας.

«Είναι το έσχατο μέσο που έχει ως δήμαρχος για να προστατεύσει την εικόνα του τόπου του και να ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων κι επισκεπτών, ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο», τονίζει η ΚΕΔΕ.

«Η Πολιτεία οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των τοπικών αρχών ενός Δήμου που προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων και συνεισφέρει με τον τρόπο αυτό εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης.

«Ο κ. Σκουρλέτης» συνεχίζει «πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα. Είναι αδιανόητο να υποχρεώνονται οι αιρετοί α’ βαθμού να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να έχουν από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα. Ας αντιληφθούν επιτέλους στην κυβέρνηση ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εικόνα της χώρας μας. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέο πλούτο, θέσεις εργασίας και εισοδήματα με τις πολιτικές της, ας διασφαλίσει τουλάχιστον τις κατάλληλες προϋποθέσεις σε αυτούς που μπορούν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr