Τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

«Μίλησα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να τον συγχαρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και να εκφράσω στήριξη για τις προκλήσεις που είναι μπροστά», έγραψε ο Μ. Σεντένο.

Νωρίτερα ο κ. Σεντένο, σε νέο μήνυμά του για την έξοδο από τα μνημόνια τονίζει ότι «σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια νέα πραγματικότητα. Όχι άλλα προαπαιτούμενα, αλλά επιπλέον όχι και άλλες εκταμιεύσεις. Η επανάκτηση του ελέγχου έρχεται μαζί με ευθύνες»

Ακολουθώντας από την αρχή ήπια γραμμή, ο Μάριο Σεντένο μαζί με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, προσπαθούν να κρατούν λεπτές ισορροπίες: από τη μία να μην υποβαθμίσουν τη σημασία της εξόδου από τα μνημόνια και την ανάκτηση -μέρους έστω- του ελέγχου της πολιτικής και της οικονομίας από τις ελληνικές Αρχές, από την άλλη να μην συμβάλλουν με κανένα τρόπο στην καλλιέργεια της αυταπάτης ότι η Ελλάδα μπορεί να μην συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί ή να κάνει πισωγυρίσματα ακυρώνοντας μεταρρυθμίσεις που έγιναν κατά τα χρόνια των μνημονίων.

Έτσι ο υποστηρικτικός κ. Σεντένο, δεν παραλείπει ποτέ να απευθύνει προειδοποιήσεις για του κινδύνους που ελλοχεύουν στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας