Λίγες ημέρες πριν την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας προέβλεπε ότι μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες. Αμέσως μετά την απελευθέρωση δήλωσε πως δεν περίμενε ότι η περιπέτεια των δύο Ελλήνων θα τελειώνει τόσο γρήγορα ενώ μόλις σήμερα, απέδωσε την απελευθέρωση τους στον μεθοδικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης φαίνεται πως ποτέ δεν είχε μία σταθερή άποψη για το θέμα των δύο ελλήνων ενώ όπως αποδείχθηκε εσχάτως δεν συμφωνεί για το θέμα της σύλληψής των στρατιωτικών ούτε με τον προϊστάμενό του Πάνο Καμμένο.

«Η κυβέρνηση κινήθηκε με προγραμματισμό και πολύ μεθοδικά» για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, δήλωσε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  σημειώνοντας παράλληλα ότι η απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη αποτέλεσε «μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Τουρκίας».

Ωστόσο, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν –  στις 19 Ιουλίου – ο κ. Κουβέλης χαρακτήριζε την σύλληψη των δύο Ελλήνων «πολιτική επιλογή του τούρκου Προέδρου», έλεγε ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους, και εκτιμούσε ότι «είναι πιθανό να παραμείνουν κρατούμενοι για 18 μήνες».

Την ημέρα της απελευθέρωσης των στρατιωτικών, δε, αφού πήρε απόσταση από τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έκανε λόγο για προσχεδιασμένη σύλληψη των δύο ελλήνων, δήλωνε πως δεν περίμενε ότι η περιπέτεια των δύο Ελλήνων θα τελείωνε τόσο γρήγορα.

Τελικά μέσα σε ένα μήνα, ο κ. Κουβέλης από τις εκτιμήσεις για 18μηνη κράτηση των Κούκλατζη – Μητρετώδη, έφτασε να υμνεί την κυβέρνηση για τη μεθοδικότητα που επέδειξε στο θέμα της απελευθέρωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας