Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο αγώνες, πολλά ρεκόρ ο Λάζαρος

Δύο αγώνες, πολλά ρεκόρ ο Λάζαρος

Τι πέτυχε ο άσος του Ολυμπιακού με τα γκολ κατά της Λουκέρνης

Σε αυγουστιάτικες… υπερωρίες έχει υποχρεώσει τους στατιστικολόγους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με την εκρηκτική εκκίνηση του στις επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Εκ προοιμίου είχε προκαλέσει… ντόρο αποτελώντας τον πρώτο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα των BIG-4 (κατά σειρά ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ολυμπιακού), αλλά δεν ξεχωρίζει μόνο για τις μεταγραφικές επιλογές του.

Σκοράροντας και στα δύο παιχνίδια των Ερυθρόλευκων κατά της Λουκέρνης στα φετινά προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει τέσσερα γκολ στις δύο πρώτες εμφανίσεις του με φανέλα ελληνικής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη βάση soccerbase.gr.

Το επόμενο στοίχημα

Επόμενη πρόκληση; Να γίνει ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που θα σκοράρει και στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά του παιχνίδια με τα Ερυθρόλευκα. Επίτευγμα πάντως που κυνηγάει και ο τωρινός συμπαίκτης του Μιγκέλ Γκερέρο. Ο Ισπανός είχε σκοράρει δις στο 4-0 κατά της Λουκέρνης στο Καραϊσκάκη (όπως και ο Λάζαρος) και έδρασε μία φορά και στο 1-3 της Ελβετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τους Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο άλλοι τρεις παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού είχαν κουνήσει πλεκτό στα δύο πρώτα τους ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο προηγούμενος ήταν ο Χρήστος Καλτσάς πριν από 40 χρόνια! Είχε σκοράρει στην εντός έδρας νίκη 2-1 κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας (14/9/1978) στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στην εκτός έδρας ήττα 3-1 (28/9/1978).

Στην περίπτωση του Ιβ Τριαντάφυλλου οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές συμμετοχές του απείχαν ένα χρόνο και καταγράφηκαν σε διαφορετικές διοργανώσεις. Στις 30/9/1971 είχε σημειώσει ένα γκολ στην εκτός έδρας νίκη 2-1 απέναντι στη Ντιναμό Μόσχας στο Κύπελλο Κυπελλούχων και «χτύπησε» και στις 14/9/1972 στην εντός έδρας επικράτηση (με το ίδιο σκορ) κόντρα στην Κάλιαρι στο ΟΥΕΦΑ.

Ο πρώτος πάντως Ερυθρόλευκος που πέτυχε το ευρωπαϊκό «δύο στα δύο» στο σκοράρισμα ήταν ο Ηλίας Υφαντής απέναντι μάλιστα στη Μίλαν στο κύπελλο Πρωταθλητριών. Εδρασε στο εντός έδρας 2-2 (13/9/1959) και στην εκτός έδρας ήττα 3-1 (23/9/1959). Εκείνα τα παιχνίδια ήταν και οι πρώτες συμμετοχές ελληνικής ομάδας στα κύπελλα Ευρώπης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024