Πριν λίγο καιρό η Porsche δημοσιοποίησε ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα αφορούν την Taycan, γνωστοποιώντας ότι η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρότασή της θα προσφέρει συνδυαστική ισχύ των 600 ίππων.

Η γερμανική φίρμα επανέρχεται, συμπληρώνοντας με ένα ακόμα κομμάτι το παζλ που θα συνθέσει την πληθωρική προσωπικότητα της Taycan, καθώς όπως ανακοίνωσε η Porsche Βρετανίας, η παραπάνω ισχύς θα δίνει τη δυνατότητα στο ηλεκτρικό μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραπάνω χρόνος είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο του επίσης τετράθυρου και ηλεκτρικού Tesla Model S, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μηχανικοί της Porsche θα επιχειρήσουν, όπως φροντίζουν να επισημαίνουν οι ιθύνοντές της φίρμας με κάθε ευκαιρία, να προσεγγίσουν την Taycan όσο το δυνατόν πιο κοντά στα συνήθη δεδομένα της Porsche σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι σήμερα γνωστά χαρακτηριστικά της Taycan, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ισχύ των 600 ίππων η οποία θα «προκύπτει» από την παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ, η μέγιστη ταχύτητά της αναμένεται να ανέλθει σε 250 χλμ./ώρα ενώ στο μέτωπο της αυτονομίας η Porsche έχει θέσει τον πήχη στα 500 χλμ. χάρη στην υψηλή απόδοσης μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται η Taycan.

Η πλήρη αποκάλυψη της Taycan αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με δεδομένο ότι η Porsche έχει προγραμματίσει την διάθεσή της εντός του 2019. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η πρωταθλήτρια στις πωλήσεις ηλεκτρικών Νορβηγία αλλά και στις ΗΠΑ, η Taycan είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία με την προκαταβολή ποσού 2.500 ευρώ το οποίο είναι πλήρως επιστρέψιμο σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αλλάξει γνώμη.

Γράψτε το σχόλιό σας