Ρωσία: «Όχι» από το ΥΠΟΙΚ σε πρόταση για νέους φόρους σε πετροχημικά και χαλυβουργία
«Η θέση του υπουργείου Οικονομικών είναι αρνητική» δήλωσε μια πηγή στο ρωσικό πρακτορείο
Αρνητικά αντιμετωπίζει το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών την πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελοούσοφ ο οποίος επιθυμεί πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των πετροχημικών και της χαλυβουργίας, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου.
«Η θέση του υπουργείου Οικονομικών είναι αρνητική» δήλωσε χαρακτηριστικά η εν λόγω πηγή στο πρακτορείο TASS.
Είχε προηγηθεί επιστολή του Αντρέι Μπελαούσοφ στον Βλαντιμίρ Πούτιν, προτείνοντας να επιβληθούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις της τάξεως των 513,7 δισ. ρουβλίων στις ρωσικές εταιρείες του κλάδου των πετροχημικών και της χαλυβουργίας, με σκοπό να χρηματοδοτηθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν τον Μάιο.
Η πρόταση του Μπελοούσοφ, είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσικής Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων η οποία είχε επισημάνει ότι μπορεί να υπάρξουν απώλειες κεφαλαίων της τάξεως των 3 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων, όπως και ότι αυτό θα επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα στην χώρα.
Το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει ότι μόλις διατυπώθηκε η πρόταση του συμβούλου του Ρώσου προέδρου, οι Ρώσοι ολιγάρχες που είναι βασικοί μέτοχοι στους ανωτέρω κλάδους, κατέγραψαν απώλειες κεφαλαίων της τάξεως των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο οίκος Fitch εκτιμά ότι οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα ασκήσουν πιέσεις στην κερδοφορία των εταιρειών, θα περιορίσουν τις χρηματικές ροές, θα εξαναγκάσουν τις εταιρείες να μειώσουν τα μερίσματα, να περιορίσουν τις συνολικές τους δαπάνες είτε να ενισχύσουν την μόχλευση.
- Ανακαινίστηκαν και παραδίδονται σε χρήση τα γήπεδα του Δημοτικού Σταδίου Μήλου
- Λαμίν Γιαμάλ: Διακοπές στην Ελλάδα με τη νέα του σύντροφο για τον σταρ της Μπαρτσελόνα (vid)
- Έρευνα: Πώς ο τρόπος που γράφουν οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποκαλύψει γνωστική έκπτωση
- Αντιδήμαρχος Αλίμου: Η πόλη δεν είναι ούτε εργοτάξιο ούτε δωρεάν χωματερή ανακαινίσεων
- Emily in Paris: Από την καρτ ποστάλ στη συνάντηση στη Μύκονο – Αγκαλιές, φιλιά, γέλια
- Ευρώπη: Σιωπηλό πραξικόπημα στα σούπερ μάρκετ – Ποιους εργαζόμενους αντικαθιστά η Τεχνητή Νοημοσύνη
- O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα πριν το Final-4 του πόλο
- Πόρτο Ράφτη: Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ με φορτηγό – Άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)

















![«Therians»: Άνθρωποι που ταυτίζονται με ζώα ζητούν περίθαλψη από κτηνιάτρους – Δεν παίζουν μαζί τους οι κτηνίατροι [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/therians-315x220.jpg)










![Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/black-sun-insingia-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442