
ΝΔ : Πολιτικό restart μόνο μέσα από εκλογές
Η ΝΔ βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών και τον Πρωθυπουργό, ενώ θεωρεί ότι «η κυβέρνηση έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τον κύκλο της» και ότι «μετράει μήνες»
«Επανεκκίνηση της χώρας με την επιλογή των πολιτών μέσα από εκλογές που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο» ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για «εγκληματικές ελλείψεις στην προετοιμασία, απουσία συντονισμού και τραγική διαχείριση» της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ανεπανόρθωτη φθορά
Στο «κάδρο» των ευθυνών αυτή τη φορά βρίσκεται για τη ΝΔ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες που καταβάλλονται από κυβερνητικής πλευράς να μείνει αλώβητος. Οπως θεωρούν σχετικά, «η διαχείριση της κρίσης, οι ανεπάρκειες, η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και βεβαίως η απουσία προηγούμενων πολιτικών παρεμβάσεων για αποκατάσταση της νομιμότητας που θυμήθηκε τώρα η κυβέρνηση – αυθαίρετα κ.λπ. – “ακουμπούν” και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η φθορά που έχει υποστεί το προφίλ του Πρωθυπουργού μετά και την ασύλληπτη καταστροφή που συντελέστηκε στο Μάτι, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς (έφθασαν τους 93), είναι συντριπτική στη συνείδηση των πολιτών. Πιστεύουν δε ότι όσες παρεμβάσεις κατόπιν εορτής και να γίνουν, είναι τόσο βαρύ το εθνικό πλήγμα, που «θα τον ακολουθεί διαρκώς».
- Ρομπότ – εργάτες με ελληνικό άρωμα και τεχνητή νοημοσύνη
- Πόλεμος στο Ιράν: «Χρυσά» πονταρίσματα 950 εκατ. δολ. στο πετρέλαιο λίγο πριν ανακοινωθεί η εκεχειρία
- «Είναι μια φωλιά από φίδια»: O Στιβ Κροφτ, η δημοσιογραφία και το 60 Minutes
- Ωδή στη φιλία: Οι «κολλητοί» που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
- Ο Γκοντάρ και ο πόλεμος – Τα μέτωπα του 20ού αιώνα πυροδότησαν μια επανάσταση στον κινηματογράφο
- Στεγαστική κρίση: Οδηγός εύρεσης κατοικίας – Οι περιοχές με τα πιο προσιτά ακίνητα


