Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Δύο τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Δύο τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής και οδήγησε στην εκκένωση δύο οικισμών, μίας κατασκήνωσης καθώς και ενός μοναστηριού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθεί  και να μην κινδυνέψουν οικισμοί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις  τις πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές της περιοχής στην Εύβοια προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής και οδήγησε στην εκκένωση δύο οικισμών, μίας κατασκήνωσης καθώς και ενός μοναστηριού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθεί  και να μην κινδυνέψουν οικισμοί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Ψαθά, το πιο επικίνδυνο μέτωπο μαίνεται  3 χιλιόμετρα μακριά από τους οικισμούς Σταυρό και Κυπαρίσσι.

Με το πρώτο φως  σηκώθηκαν και εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ τις βραδινές ώρες ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, γεγονός που συνέβαλε στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς και σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σημαίνοντας συναγερμό στο κρατικό μηχανισμό, αλλά και την κυβέρνηση που γνωρίζει καλά ότι μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν έχει κανένα περιθώριο αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών.

Στο πλαίσιο αυτό διατάχθηκε έγκαιρα η εκκένωση των χωριών που κινδύνευαν, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ από νωρίς πάρθηκαν από την Αστυνομία μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ό,τι δηλαδή έπρεπε να έχει γίνει και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό Σώμα εκτιμώντας σε αυτήν την περίπτωση σωστά την κατάσταση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς και τοπικούς παράγοντες πρόκειται ίσως για τη δυσκολότερη φωτιά στην περιοχή, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, την εκκένωση της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών, καθώς και της μονής Παναγιάς Γοργοεπήκοου.

Ο πρωθυπουργός, όπως έσπευσε να διευκρινίσει το Μαξίμου, ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή και συνεχώς για τις εξελίξεις τόσο από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και από τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, που έσπευσε και βρίσκεται επί τόπου.

Σε εξέλιξη δε μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του γενικού γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη, που συγκλήθηκε δεδομένης της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της πυρκαγιάς στην Εύβοια, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως επισημαίνεται στην τελευταία ενημέρωση που έκανε το βράδυ η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Αμεση, και από ότι φαίνεται αποτελεσματική, ήταν αυτή τη φορά και η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής συνδράμοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024