Εν όψει της υψηλού -όσο και εκκεντρικού- κύρους διοργάνωσης Concours d’ Elegance του Pebble Beach, το πολυτελές σκέλος της Nissan, η Infiniti. προετοιμάζει ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα λειτουργήσει ως σχεδιαστική μελέτη ενός απώτερου μέλλοντος αλλά και ως ένα σαφές μήνυμα των προθέσεων επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας σε ό,τι αφορά το ηλεκτροκίνητο μέλλον της.

Επί του παρόντος η Infiniti έχει δώσει στη δημοσιότητα μόλις ένα ελάχιστα διαφωτιστικό ως προς την τελική του μορφή, δείγμα γραφής του πρωτότυπου μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι σαφές θα πάρει την μορφή ενός μονοθέσιου speedster το οποίο, θα εντάξει αρκετά ρετρό στοιχεία στον κατά τα άλλα φουτουριστικό σχεδιασμό του με τρόπο ανάλογο του Prototype 9 Concept που η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2017.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project είναι το πρώτο αντίστοιχου δημιουργικού ύφους που αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti, Karim Habib ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό των Ιαπώνων τον Σεπτέμβριο του 2017 κάτι που σημαίνει ότι παρά τις ομοιότητες με το Prototype 9 Concept ως ηλεκτροκίνητου μονοθεσίου με ρετρό καταβολές, θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Ως υπενθύμιση, σημειώνεται ότι η Infiniti έχει ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit, προτίθεται να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το 2021 και, όπως θα αναλάβει να επισημάνει και το πρωτότυπο speedster από την Καλιφόρνια, το ηλεκτρικό μέλλον κατά Infiniti σημαίνει επιδόσεις και ελκυστικό σχεδιασμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο