Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πικέ είπε «αντίο» από την εθνική Ισπανίας

Ο Πικέ είπε «αντίο» από την εθνική Ισπανίας

Παρότι αρκετοί πίστευαν ότι ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα ενδεχομένως να αναθεωρούσε την απόφασή του, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λουίς Ενρίκε, ο 31χρονος άσος ήταν ξεκάθαρος

Ο Χεράρδ Πικέ επιβεβαίωσε την απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας, πρόθεση την οποία είχε γνωστοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.

Παρότι αρκετοί πίστευαν ότι ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα ενδεχομένως να αναθεωρούσε την απόφασή του, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον -πρώην προπονητή του στους «μπλαουγκράνα»- Λουίς Ενρίκε, ο 31χρονος άσος ήταν ξεκάθαρος.

«Μίλησα πριν από μερικές ημέρες με τον Λουίς Ενρίκε. Μου τηλεφώνησε και του είπα ότι η απόφασή μου έχει ληφθεί εδώ και πολύ καιρό και ότι την έχω σκεφτεί πολύ προσεκτκικά» δήλωσε ο Πικέ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού (12/8) αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλη για το ισπανικό σούπερ καπ.

«Είχα την ευκαιρία να κερδίσω με την εθνική ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. το 2010) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (σ.σ. το 2012). Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στην Μπαρτσελόνα. Μου έχουν μείνει λίγα χρόνια ακόμη και θέλω να τα απολαύσω», πρόσθεσε ο 31χρονος σέντερ-μπακ, ο οποίος αποχωρεί από τη «ρόχα» με 102 συμμετοχές και 5 γκολ.

Οι εκπεφρασμένες απόψεις του Πικέ υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον έκαναν πολλές φορές στόχο, ιδιαίτερα σε αγώνες της εθνικής στη Μαδρίτη. Ηδη από το ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ, τον Οκτώβριο του 2016 και μετά από ένα ματς με την Αλβανία, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας θα ήταν η τελευταία του διοργάνωση με τη «ρόχα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024