Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς ομίλους

Πρακτική άσκηση σε πολυεθνικούς ομίλους

Οι απόφοιτοι που απασχολούνται μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αποφοίτησή τους

H απόκτηση εργασιακής πείρας στη διάρκεια των σπουδών είναι πολύ σημαντική για τα μετέπειτα βήματα ενός φοιτητή. Μάλιστα η πρακτική άσκηση αποτελεί μια θαυμάσια εμπειρία και ευκαιρία για να εργαστεί κανείς, με πραγματικούς όρους, σε κανονικές συνθήκες εργασίας, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να διαμορφώσει τον μελλοντικό του εαυτό όπως τον έχει φανταστεί. Σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας η επιστημονική γνώση γίνεται απτή, εφαρμόζεται και δοκιμάζεται. Με τον θεσμό της πρακτικής, κάθε σπουδαστής έρχεται σε επαφή με το επιστημονικό του πεδίο και λειτουργεί σαν μέλος μιας επιχείρησης. Ενσωματώνεται με το περιβάλλον και εξασκείται στη μελλοντική του εργασία, εκεί μαθαίνει τα μυστικά της αγοράς και εφαρμόζει τις γνώσεις που απέκτησε. Η θεωρητική και η πρακτική γνώση στην υπηρεσία της πραγματικής εργασίας.

Οι φοιτητές, μάλιστα, δοκιμάζουν στην πράξη τις θεωρητικές τους γνώσεις σε υγιείς επιχειρήσεις, ως αφετηρία προϋπηρεσίας και ίσως ως αρχή μίας επαγγελματικής συνεργασίας. Ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι η ισχυρή σύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι απόφοιτοί του –και συγκεκριμένα το 61% απ’ όσους αναζητούν εργασία– απασχολούνται ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αποφοίτησή τους. Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις και τα soft skills που αποκτούν οι φοιτητές στη διάρκεια των σπουδών τους, το Deree προσφέρει δυνατότητες για πρακτική άσκηση (internships) σε πολυεθνικούς ομίλους και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, oι οποίες συχνά οδηγούν σε πρόσληψη. Φοιτητές του Deree απασχολούνται σε ομίλους-κολοσσούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το Libra Group, που διαθέτει γραφεία και στις έξι ηπείρους, η Coca Cola, η Johnson & Johnson, η Diageo, κ.ά. Ταυτόχρονα ένα δίκτυο περισσότερων από 54.000 αποφοίτους σε όλο τον κόσμο εγγυάται την ομαλή μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό κόσμο στον επαγγελματικό στίβο, ειδικά αυτές τις μέρες που η ανεργία αγγίζει το υψηλό ποσοστό του 21%.

Σε όλη αυτήν τη διαδικασία ο φοιτητής δεν είναι μόνος του. Ένα εξειδικευμένο σύστημα συμβουλευτικής αγωγής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε σπουδαστή, κατευθύνει τον καθένα ανάλογα με την πρόοδο και τις δεξιότητές του. Από το πιο ειδικό θέμα μέχρι το πιο γενικό, το προσωπικό του Κολλεγίου προσφέρει συμβουλευτική για τη σωστή επιλογή επαγγελματικού κλάδου, βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις. Στους απαιτητικούς καιρούς που ζούμε, το κυνήγι εργασίας ζητά έξυπνα μέτρα, έτσι στο Deree διοργανώνονται επαγγελματικές εκθέσεις και business events ώστε να φέρουν σε επαφή τους φοιτητές με τον κόσμο της εργασίας. Το μεγάλο δίκτυο του Deree δίνει πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής απασχόλησης μέσω του Career Portal, της ψηφιακής πλατφόρμας του γραφείου Career Services, και των social media.

Το Office of Career Services στο Deree είναι το γραφείο διασύνδεσης του Κολλεγίου με την αγορά εργασίας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους φοιτητές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την ανίχνευση των κλίσεων και των ταλέντων κάθε παιδιού, την προετοιμασία του βιογραφικού, την προσομοίωση συνέντευξης μέσω mock interviews. Παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις όπως το Career Days, «συστήνοντας» τους φοιτητές του Deree με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024