Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράλληλες σπουδές για σπουδαστές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Παράλληλες σπουδές για σπουδαστές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Όλες οι επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη

Στις επιταγές της σύγχρονης ζωής και της πολύπλευρης μάθησης, οι φοιτητές αναζητούν ολοένα τη γνώση από πολλούς φορείς μόρφωσης. Η γνώση δεν είναι μονομερής και τα επιστημονικά πεδία αυξάνονται και ζητούν συνέχεια ενημέρωση και εξειδίκευση. Οι φοιτητές που προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ έχουν πια την δυνατότητα παράλληλων σπουδών με αναγνωρισμένα ιδρύματα. Το πτυχίο ενός ΑΕΙ ή AΤΕΙ δεν φαίνεται να επαρκεί και οι παράλληλες σπουδές στο βιογραφικού των υποψηφίων κερδίζουν πόντους στα μάτια των μελλοντικών εργοδοτών.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree – The American College of Greece δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor). Έτσι, όσοι συμμετέχουν, ωφελούνται ιδιαίτερα τόσο από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων, όσο και από τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree.

Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επιλέγουν να φοιτήσουν παράλληλα στο Deree, με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, να μάθουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, να αποκτήσουν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία αλλά και να προετοιμαστούν καλύτερα για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση.

Το Deree υποστηρίζει αυτό το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών με πολλούς τρόπους, οι οποίοι επιτρέπουν στους φοιτητές να έχουν ελαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να είναι συνεπείς με τον διττό τους ρόλο και να υπάρχει προγραμματισμός. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree, αλλά και αξιοκρατία γνώσεων. Μην ξεχνάμε και το σημαντικό πρόγραμμα υποτροφιών καθώς και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree δίνει στους φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ/ΑΤΕΙ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα πιστοποιημένα από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια. Με τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Study Abroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο φοιτητής ερευνά το επιστημονικό του πεδίο και μπορεί να συγκρίνει το ελληνικό με το αμερικανικό σύστημα σπουδών.

Υποτροφίες

Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντά του, ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνει τις γνώσεις του. Το Deree προσφέρει 26 σύγχρονα προγράμματα σπουδών (majors) για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 44 minors, δηλαδή κύκλους σπουδών 6-7 μαθημάτων για την απόκτηση μίας υποειδίκευσης. Το Deree προσφέρει 44 minors σε πληθώρα κατευθύνσεων, από χρηματοοικονομικά και τομείς του Business, πληροφορική, μάρκετινγκ, ναυτιλιακά, μέχρι επικοινωνία, ψυχολογία, ιστορία, φιλοσοφία, θεατρικές σπουδές, γραφικές τέχνες, και πολλά άλλα. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, ήδη από το 2014, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρονται υποτροφίες και σε φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις που θέλουν να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση (minor) στο Deree και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο τους. Το αποτέλεσμα είναι φοιτητές με διευρυμένες προσλαμβάνουσες, εξοικείωση με το αμερικανικό σύστημα σπουδών, άνεση στην αγγλική γλώσσα και, φυσικά, πολύ καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές ή προοπτικές εισαγωγής σε ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Για το 2017-18, οι υπότροφοι που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών ήταν 137. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 δόθηκαν 84 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, καλύπτοντας –σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας– ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων τους.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Deree προσφέρει στους υπότροφους μοναδικές ακαδημαϊκές δυνατότητες και πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας τόσο εντός, όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Οφέλη από τις παράλληλες σπουδές

Ποια είναι τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής; Η εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα (ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα, case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις) και οι τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από δύο έγκυρους οργανισμούς, τον ΝEASC –που πιστοποιεί πανεπιστήμια όπως το Harvard και το ΜΙΤ– και το Open Univesity του Ηνωμένου Βασιλείου. Για τους σπουδαστές η βελτίωση της ικανότητας χειρισμού της αγγλικής γλώσσας (όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά) τους δίνει απτή πρακτική εξάσκηση της γλωσσικής τους ικανότητας. Στο Deree κάθε φοιτητής είναι μοναδικός. Μπορεί να έχει πρόσβαση σε ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου που θα του προσφέρει άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση, που την έχει τόσο ανάγκη.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι σπουδές γίνονται σε ένα διεθνές περιβάλλον με τον ορίζοντα ανοιχτό και για φοίτηση στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα «ανταλλαγής» Study Abroad, με περισσότερα από 65 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στον κόσμο, προσφέρει στους φοιτητές μία ανεκτίμητη ακαδημαϊκή εμπειρία. Επίσης, “Realtime” διαπανεπιστημιακές διαλέξεις, όπου φοιτητές του Deree και πανεπιστημίων του εξωτερικού παρακολουθούν το ίδιο μάθημα μέσω εξελιγμένων ψηφιακών προγραμμάτων e-learning. Έτσι, συνεχίζοντας τη μαθησιακή του πορεία ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, με φοιτητές του Deree να μπορούν να αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες εκτός Ελλάδας, μπαίνοντας σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, που μετρά περί τα 54.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Σε όλη αυτή την πληθώρα ο φοιτητής δεν είναι μόνος του. Το εξειδικευμένο γραφείο διασύνδεσης του Deree, το Career Services Office, είναι δίπλα σε κάθε φοιτητή για να συζητήσει και να κατευθύνει τον καθένα ανάλογα με την πρόοδο και τις δεξιότητές του. Από το πιο ειδικό θέμα μέχρι το πιο γενικό, το προσωπικό του γραφείου και, ευρύτερα του Κολλεγίου, προσφέρει καθοδήγηση για τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος ή/και επαγγελματικού κλάδου, βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, το κυνήγι της εργασίας ζητά έξυπνα μέτρα, έτσι υπάρχει συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events για όλους τους φοιτητές. Ακόμη, μέσω του γραφείου διασύνδεσης του Deree, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής απασχόλησης χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα Career portal και τα social media.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024