Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πλέον και οι τερματοφύλακες στον «χορό» των εκατομμυρίων

Πλέον και οι τερματοφύλακες στον «χορό» των εκατομμυρίων

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγα είναι αυτά που ακόμα μπορούν να σου προκαλέσουν έκπληξη...

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, λίγα είναι αυτά που ακόμα μπορούν να σου προκαλέσουν έκπληξη.

Έχουμε δει τα πάντα. Μέτριους παίκτες να παίρνουν μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων, μόνο και μόνο επειδή έκαναν μια καλή σεζόν, ή -ακόμα χειρότερα- ένα καλό Euro ή Μουντιάλ.

Ο λόγος είναι ότι πλέον οι σύλλογοι ξοδεύουν απερίσκεπτα τα εκατομμύρια τους.

Σε αυτό έχουν συμβάλει οι χορηγοί, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε μια πλατφόρμα δισεκατομμυρίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν κάποτε άκουγες για μια μεταγραφή 60-70-80 εκατομμυρίων, γυρνούσες το κεφάλι με έκπληξη. Τώρα, είναι απλώς… Πέμπτη.

Πέμπτη είναι και σήμερα, όπου η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Κεπά, με ποσό ρεκόρ 80 εκατομμυρίων ευρώ!

Ωστόσο, αυτή είναι μια μεταγραφή η οποία σε κάνει να γυρνάς το κεφάλι με έκπληξη. Γιατί;

Διότι ο Κεπά έγινε η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία, σπάζοντας για τρίτη φορά το ρεκόρ μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

Οι ομάδες για πολλά χρόνια «άδειαζαν» τα ταμεία τους για παίκτες όπως ο Ρονάνλντο, ο Μπέιλ, ο Χάμες Ροντρίγκες και πολλοί άλλοι, κυρίως επιθετικοί και μέσοι, με τους τερματοφύλακες να κοιτούν από μακριά…

Το ρεκόρ για τη θέση του τερματοφύλακα «κρατούσε» για πολλά χρόνια ο Μπουφόν, ο οποίος το 2001 «ανάγκασε» τη Γιουβέντους να βγάλει από τα ταμεία της λίγο παραπάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ για να πείσει την Πάρμα να τον αφήσει.

Χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρα χρόνια για έρθει η Μάντσεστερ Σίτι και να αγοράσει τον Έντερσον Μοράες για κάτι λιγότερο από 40 εκατομμύρια από τη Μπενφίκα σπάζοντας αυτό το «στοιχειωμένο» ρεκόρ.

Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, η Λίβερπουλ, μετά το φιάσκο του τελικού του Champions League όπου ο Κάριους ουσιαστικά κόστισε στην ομάδα του το τρόπαιο με δύο παιδαριώδη λάθη, βγήκε στην αγορά για την απόκτηση τερματοφύλακα. Ο Γιούρκεν Κλοπ έψαχνε τον άνθρωπο που θα ολοκλήρωνε το σύνολο που ετοιμάζει και θα ανέβαζε τους «κόκκινους» στο επόμενο επίπεδο. Όλα αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο του Άλισον Μπέκερ, αφού πρώτα έδωσε το ποσό των 72 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρόμα.

Έτσι η Λίβερπουλ είχε στην κατοχή της, τον πιο ακριβό τερματοφύλακα στην ιστορία. Για λιγότερο από μήνα βέβαια. Λίγες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία, η Τσέλσι, αφού πρώτα πούλησε τον Κουρτουά -για ένα το πολύ λογικό ομολογουμένως ποσό των 35 εκατ. ευρώ- στη Ρεάλ Μαδρίτης, ανακοίνωσε την απόκτηση του Κεπά για… 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το αν αυτά τα ποσά τα αξίζουν ή όχι είναι κάτι που θα αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πλέον πως οι τερματοφύλακες δεν μένουν έξω από… τον «χορό» των εκατομμυρίων.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024