Κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις κατά του Ιράν, στρέφεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ έλαβε απόφαση να ταχθεί κατά των κυρώσεων του Αμερικανού Προέδρου. Συγκεκριμένα, την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την εφαρμογή των κυρώσεων, η ΕΕ προβαίνει σε εφαρμογή ενός νέου νόμου, που σκοπό έχει να προστατέψει τις ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ, παρά τις διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων συμμάχων τους για τις κυρώσεις κατά του Ιράν, προέβησαν στην εφαρμογή τους.

«Λυπούμαστε βαθιά για την εκ νέου επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι το η εν λόγω κίνηση θα μετριάσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων των ΗΠΑ και πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον Αμερικανό Πρόεδρο να προβεί σε νέες κυρώσεις.

Απειλές κατά πάντων

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, οι οποίες στοχοθετούν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τις εισαγωγές πρώτων υλών, τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της πολιτικής αεροπορίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δε φοβήθηκε μάλιστα να τα βάλει με όλους, καθώς προειδοποίησε ότι «όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν δεν θα συναλλάσσεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο. Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν δεν θα κάνει μπίζνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητώ παγκόσμια ειρήνη, τίποτα λιγότερο!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο