Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν δεν θα συναλλάσσεται με τις ΗΠΑ

Τραμπ : Όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν δεν θα συναλλάσσεται με τις ΗΠΑ

Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, με τον αμερικανό πρόεδρο να τις χαρακτηρίζει «πιο σκληρές από ποτέ». Την παύση των δραστηριοτήτων στο Ιράν ανακοίνωσε η γερμανική Daimler

Προειδοποίηση σε όσους συναλλάσσονται με το Ιράν απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επεσήμανε ότι οι νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της Τεχεράνης είναι οι πιο σκληρές που έχουν επιβληθεί ποτέ. Τόνισε δε, ότι θα ισχυροποιηθούν περισσότερο τον Νοέμβριο, όταν θα τεθούν σε ισχύ ακόμη περισσότερες.

«Όποιος συναλλάσσεται με το Ιράν δεν θα συναλλάσσεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες» υπογράμμισε. «Τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο. Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν δεν θα κάνει μπίζνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητώ παγκόσμια ειρήνη, τίποτα λιγότερο!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων βρίσκονται οι οικονομικές συναλλαγές με αμερικανικά δολάρια, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν και οι αγορές εμπορικών αεροσκαφών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού. Επίσης, τον Νοέμβριο θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι κυρώσεις που στοχοποιούν την κεντρική τράπεζα και τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν.

Παύση δραστηριοτήτων της γερμανικής Daimler στο Ιράν

Στον απόηχο της επιβολής των νέων κυρώσεων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε ότι «παύει μέχρι νεωτέρας» τις «περιορισμένες δραστηριότητές» της στο Ιράν.

Σε δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι το σχέδιο επέκτασης της Daimler, που προέβλεπε την κατασκευή και την πώληση φορτηγών Mercedes μέσω συνεργασίας με εγχώριες επιχειρήσεις, επίσης ανεστάλη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024