Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολλαπλά αυτογκόλ

Πολλαπλά αυτογκόλ

Είναι εμφανές ότι οι δορυφόροι της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας δεν του δίνουν και πολύ ακριβή εικόνα για το τσουνάμι οργής που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης

Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μάλλον πάει όλοι μαζί για διακοπές. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι με κάθε τους εμφάνιση τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν, τόσες ημέρες μετά την καταστροφή, να βάζουν πολλαπλά αυτογκόλ, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Πάρτε για παράδειγμα τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «μη θέμα» το επικοινωνιακό Βατερλώ της κυβέρνησης που ακολούθησε την τραγωδία στο Μάτι την αποφράδα 23η Ιουλίου.

Σχετικά με το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός το μέγεθος της καταστροφής τη νύχτα της σύσκεψης στο κέντρο της Πυροσβεστικής ο υπουργός απάντησε ότι «Έχουν δοθεί οι απαντήσεις στο θέμα» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε με ευθύνη το ζήτημα και δεν κατανοεί τη μεγιστοποίησή του.

Είναι εμφανές ότι οι δορυφόροι της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας δεν του δίνουν και πολύ ακριβή εικόνα για το τσουνάμι οργής που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει να διαχειριστεί μια καταστροφή τόσο επιχειρησιακά, όσο και επικοινωνιακά.

Να θυμίσουμε τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε όταν ο κ Παππάς παρουσίαζε δορυφορικές «αποδείξεις» για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και ασύμμετρες αρλούμπες.

«Οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνης, έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών και αυτού του είδους η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε.

Όχι, κε Παππά. Ακριβώς επειδή οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνη είναι αναγκαίο αυτή η συζήτηση να γίνει τώρα. Αν δεν την κάνουμε τώρα πότε θα την κάνουμε; Στην επόμενη καταστροφή και στους επόμενους νεκρούς;

«Νομίζω ότι αν κανείς πει ότι έγιναν όλα ολόσωστα και κατά τα προβλεπόμενα δεν είναι ακριβές» πρόσθεσε. Ναι, κε Παππά, δεν είναι ακριβές. Το ακριβές θα ήταν να πούμε ότι έγιναν όλα λάθος και εντελώς αντίθετα με όλα τα προβλεπόμενα, γι αυτό και θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.

Οσο για τα σπάνια φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους στους οποίους αναφέρθηκε θα απαντούσαμε ότι γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό υπάρχει μια υπηρεσία που λέγεται Πολιτική Προστασία: για να κάνει σενάρια και να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει το χειρότερο.

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα των κατεδαφίσεων και είπε ότι η κυβέρνηση θα λύσει το θέμα των αυθαιρέτων, ωσάν αυτή η κυβέρνηση να μην έκανε τιτάνιες προσπάθειες για να κάνει το πρόβλημα των αυθαιρέτων ακόμα πιο δύσκολο. Ποιος θα ξεχάσει το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, «γνωστή και ως η Φωνή του Σύριζα) για το «Αφεντικό που τρελάθηκε» και τα δίνει όλα τζάμπα.

Μιλώντας για το πολιτικό κόστος της τραγωδίας ο κ Παππάς είπε: «Είμαστε σε μια πολιτική στιγμή με μία μεγάλη οδύνη που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και στη στιγμή της μεγάλης συνειδητοποίησης και καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να βάλει πλάτη σε τέτοιες παρανομίες, να μην εργαλοιοποιηθεί το ζήτημα από κανέναν και να πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα».

Και μόνο το γεγονός ότι ένας πολιτικός μιλάει για εργαλοιοποίηση του πολιτικού κόστους θα ήταν πολύ κωμικό, αν ταυτόχρονα δεν ήταν τόσο βαθιά ζοφερό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνη τη σκοτεινή ημέρα υπήρξαν άνθρωποι, μικρά παιδιά που εξαϋλώθηκαν.

Η ανικανότητα, σε συνδυασμό με την αλαζονεία και την άρνηση ανάληψης ευθυνών που συνεχίζουν να επιδεικνύουν τα κυβερνητικά στελέχη στις δημόσιες εμφανίσεις τους είναι μια θανατηφόρα παγίδα κινούμενης άμμου και κάθε κίνηση που κάνουν για να βγουν από αυτή τους σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά στην απαξίωση και στην αποστροφή εκ μέρους του κόσμου.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024