Τις συγκλονιστικές στιγμές των εκρήξεων από τις οποίες έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

«Σκέφτηκα ότι ήταν επίθεση» δηλώνει στην Corriere Della Sera ο Μάρκο Ροσαντίνι, προσθέτοντας πως «ήμουν εδώ για επαγγελματικούς λόγους, ήμουν στο εστιατόριο».

«Ακούσαμε μια βίαιη έκρηξη. Στη συνέχεια, η γυάλινη οροφή του εστιατορίου άρχισε να καταρρέει, οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μακριά» περιγράφει, κάνοντας λόγο για ένα ολόκληρο σύννεφο φλόγας που είχε σχηματιστεί.

«Υπήρχαν 7-8 λεπτά εκρήξεων, δεν σκέφτηκα πραγματικά ότι ήταν ατύχημα αλλά επίθεση» καταλήγει.

Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προήλθε από σύγκρουση φορτηγού που έφερε εύφλεκτα υλικά και ορισμένων αυτοκινήτων, σημειώθηκε στoν αυτοκινητόδρομο Μπόργκο Πανιγκάλε.

Η κατάσταση ωστόσο έγινε χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα από γειτονικές αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τραυματίες ανέρχονται στους 68, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεκατέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχουν τραυματισθεί και έντεκα καραμπινιέροι και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω ενός άλλου δυστυχήματος.

Δυο από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία : Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη Μπολόνια