Μήνυση για τη φονική πυρκαγιά κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου
Στην αναφορά, η οποία αποτελείται από 17 σελίδες, περιγράφεται μια σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση
Μηνυτήρια αναφορά για τη φονική πυρκαγιά, που σημειώθηκε στην ανατολική Αττική, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη Δευτέρα η επικεφαλής και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης.
Με τη μήνυσή τους, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, στρέφονται κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, των οποίων οι πράξεις και παραλήψεις συνδέονται αιτιωδώς με τον τραγικό θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας κατά της διάρκεια της πυρκαγιάς.
Στην αναφορά, η οποία αποτελείται από 17 σελίδες, περιγράφεται μια σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.
«Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρεται.
Σημειώνεται, ότι η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σχετικά με την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.
Πληροφορίες θέλουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συντρέχει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.
Χρήσιμα επίσης φαίνονται και τα συμπεράσματα που απεκόμισαν οι εισαγγελείς από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, η οποία διήρκεσε για περισσότερες από 6 ώρες, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην καμένη περιοχή.
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)
- Κ. Καραμανλής: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους αγρότες και κτηνοτρόφους
- Αγρότες: Έξω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων τα τρακτέρ – Νέα μπλόκα σε Κάστρο Βοιωτίας, γέφυρα Ευήνου και Χανιά
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [07.12 – 13.12.2025]

