Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομοφοβικό ξέσπασμα του Θανάση Καρτερού κατά εργαζομένων στα μέσα του τέως ΔΟΛ

Ομοφοβικό ξέσπασμα του Θανάση Καρτερού κατά εργαζομένων στα μέσα του τέως ΔΟΛ

Ο Νο1 σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού το θεωρεί έξυπνο να κάνει σεξιστικά λογοπαίγνια που θυμίζουν τα διαβόητα πρωτοσέλιδα της «Αυριανής» για τον Μάνο Χατζηδάκι

Το διαβάζαμε και δεν το πιστεύαμε. Ο αρθρογράφος της «Αυγής» και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «σοΔΟΜιστές» για να χαρακτηρίσει όσους εργάζονται στα μέσα του τέως ΔΟΛ. (Τα κεφαλαία ΔΟΜ παραπέμπουν στο αρκτικόλεκτο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη» που κατά καιρούς χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος).

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης που υπερηφανεύεται για αποφάσεις όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου και η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (μέτρα τα οποία παρεμπιπτόντως τα έχουμε στηρίξει ως αυτονόητα βήματα εκσυγχρονισμού), για να χτυπήσει ΜΜΕ που δεν συμπαθεί επειδή κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, διαλέγει ένα «λογοπαίγνιο» που μόνο ως σεξιστικό και ομοφοβικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ένα «λογοπαίγνιο» που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές χυδαιότητας, σεξισμού και ομοφοβίας του ελληνικού Τύπου.

Ένα λογοπαίγνιο που θυμίζει τα διαβόητα πρωτοσέλιδα της «Αυριανής» για τον Μάνο Χατζηδάκι.

Αναρωτιόμαστε πώς μετά από όλα από αυτά μπορεί να εξακολουθήσει να παίζει κρίσιμο ρόλο ο Θανάσης Καρτερός στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι ο Θανάσης Καρτερός ενοχλείται από το γεγονός ότι ο όμιλος AlterEgo Media είναι οικονομικά αυτόνομος, γιατί ξέρει καλά ότι η οικονομική αυτονομία συνεπάγεται και ανεξαρτησία του Τύπου από κάθε λογής παρεμβάσεις. Και αυτό σημαίνει πραγματική ελευθεροτυπία.

Ο Θανάσης Καρτερός ενοχλείται, επειδή υπάρχουν ΜΜΕ που δεν εξαρτώνται από κρατικό ή κομματικά διαμεσολαβημένο χρήμα.

Που δεν στηρίζονται σε δωρεές πάλαι ποτέ βαρόνων της διαπλοκής για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμισμένη «ενημερωτική ζώνη.

Που γράφουν αυτό που πιστεύουν και όχι αυτά που λένε τα non-paper από τα… ισόγεια του Μαξίμου.

Που κάνουν κριτική και με βάση δεδομένα αποκαλύπτουν και τα πραγματικά κυβερνητικά σφάλματα αλλά και τον κυνισμό της προσπάθειας να απαντηθούν πολιτικές ευθύνες με επικοινωνιακά τερτίπια.

Δικαίωμα του να ενοχλείται και να προσπαθεί να απαντήσει. Κανένα δικαίωμά του να χυδαιολογεί και να χρησιμοποιεί σεξιστικά επιχειρήματα.

Σε τελική ανάλυση, καλό είναι ένας τόσο σημαντικός σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού:

Πρώτον, να τιμά την ελευθερία γνώμης και την ελευθεροτυπία και να μην επιτίθεται με χυδαίο τρόπο, όταν δέχεται κριτική.

Δεύτερον, αντί να ασχολείται όλη τη μέρα με τον πρώην ΔΟΛ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να κατασκευάζει αφηγήματα να ασχοληθεί με άλλα σοβαρότερα θέματα.

Να ασχοληθεί με το πώς μπορεί να συγκυβερνά ένα κόμμα της αριστεράς με μια φιγούρα με το ήθος με το ύφος του Πάνου Καμμένου.

Να ασχοληθεί με το πώς έννοιες όπως αυτοκριτική και πολιτική ευθύνη θα επιστρέψουν στον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση.

Να ασχοληθεί με τις ευθύνες που υπάρχουν από την κυβέρνηση του για την καταστροφή στο Μάτι και τη Μάνδρα.

Να ασχοληθεί με το πως ένας πρωθυπουργός 44 ετών, αντί να αναπαράγει γερασμένες νοοτροπίες και παλαιοκομματικές ευκολίες θα κατορθώσει να διασώσει ένα μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου και έστω και την τελευταία στιγμή να δείξει ότι μπορεί να κάνει την τομή και να σώσει ένα μέρος από την τιμή της αριστεράς.

Στην τελική αν δεν μπορεί ως νο1 σύμβουλος του πρωθυπουργού να κάνει σωστά τη δουλειά του, ας βγει στη σύνταξη και ας πάει για ψάρεμα παρέα με τον Πολάκη.

Από κουτσαβάκια χορτάσαμε.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024