Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδες του SolidarityNow και πρόσφυγες προσφέρουν βοήθεια στους πυρόπληκτους

Ομάδες του SolidarityNow και πρόσφυγες προσφέρουν βοήθεια στους πυρόπληκτους

Το SolidarityNow βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους πληγέντες Δήμους της Αττικής υποστηρίζοντας το δύσκολο έργο τους, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της βοήθειας που με γενναιοδωρία προσφέρουν επιχειρήσεις, φορείς και μεμονωμένοι πολίτες -Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες

«Τώρα είναι σημαντικό να υπάρξει σωστός συντονισμός ώστε αυτή η βοήθεια να πιάσει τόπο. Στο SolidarityNow θέσαμε από την πρώτη στιγμή τις οργανωμένες και εθελοντικές μας δυνάμεις στη διάθεση των πληγέντων δήμων για να συμβάλλουμε στο πλάνο συνολικής διαχείρισης των αναγκών και της προσφερόμενης βοήθειας», τονίζει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow

Το SolidarityNow συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων δήμων και των ανθρώπων που έχουν άμεσες ανάγκες, συμμετέχοντας:

  • στην καταγραφή των αναγκών
  • στη διαχείριση των δωρεών που λαμβάνουν καθημερινά οι Δήμοι από φορείς και ιδιώτες
  • στην παροχή βοήθειας με εθελοντές της οργάνωσης
  • στην ενημέρωση του κοινού και στη διάχυση των πληροφοριών σχετικά με τις παρούσες επείγουσες ανάγκες, τόσο σε είδη όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μετά την ανείπωτη οδύνη που σκόρπισαν σε ολόκληρη τη χώρα οι φονικές πυρκαγιές οι οποίες έπληξαν πριν λίγες μέρες την Αττική, με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας, το SolidarityNow ήταν και συνεχίζει να είναι σταθερά στο πλευρό των πληγέντων. Η οργάνωση ανταποκρινόμενη στις επείγουσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εκτεταμένης ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής καταστροφής στηρίζει όλους όσοι χρήζουν βοήθειας, με εξειδικευμένες ομάδες που βρίσκονται επί τόπου.

«Έχουμε αποδείξει ότι ως κοινωνία έχουμε αποθέματα αλληλεγγύης, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Αυτές τις στιγμές ωστόσο δεν αρκεί μόνο η επιθυμία προσφοράς και η διαθεσιμότητα, είναι σημαντικό να υπάρξει σωστός συντονισμός ώστε αυτή η βοήθεια να πιάσει τόπο. Στο SolidarityNow θέσαμε από την πρώτη στιγμή τις οργανωμένες και εθελοντικές μας δυνάμεις στη διάθεση των πληγέντων δήμων για να συμβάλουμε στο πλάνο συνολικής διαχείρισης των αναγκών και της προσφερόμενης βοήθειας. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό γίνεται σε κλίμα αμοιβαιότητας από μικτές ομάδες, εργαζομένων της οργάνωσης, εθελοντών μας αλλά και προσφύγων ωφελούμενών μας, που  θέλησαν να ανταποδώσουν με τον τρόπο τους τη βοήθεια που τους προσφέρεται», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow και καταλήγει: «Τώρα που οι ανάγκες των ανθρώπων είναι επιτακτικές -από στέγαση, ψυχολογική υποστήριξη μέχρι επιδόματα βοήθειας κλπ.- δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο χρόνο».  

Το SolidarityNow βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους πληγέντες Δήμους της Αττικής υποστηρίζοντας το δύσκολο έργο τους, με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της βοήθειας που με γενναιοδωρία προσφέρουν επιχειρήσεις, φορείς και μεμονωμένοι πολίτες -Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες- από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δυο ειδικές ομάδες του SolidarityNow που πλαισιώνονται από ειδικευμένο προσωπικό, εθελοντές της οργάνωσης και πρόσφυγες-ωφελούμενοι από τα προγράμματα της οργάνωσης, βρίσκονται καθημερινά (από τις 24 Ιουλίου), στις περιοχές Μάτι και Κινέτα Αττικής.

Ταυτόχρονα, το SolidarityNow, σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού Μεταναστών & Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, έχει αναλάβει το ρόλο συντονιστή της ομάδας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που συστάθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, με σκοπό την καταγραφή, την επικαιροποίηση και τη γνωστοποίηση των αναγκών, τη συλλογή και τη διανομή των ειδών.

Επιπρόσθετα, από την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, ομάδα του SolidarityNow σε συνεργασία με υπεύθυνους του Δήμου Μαραθώνα, θα βρίσκεται στην περιοχή και στο σημείο που θα υποδείξει ο Δήμος, προκειμένου να υποστηρίξει τα θύματα των πυρκαγιών στη διαδικασία αίτησης των κοινωνικών επιδομάτων/διευκολύνσεων που προσφέρονται σε αυτούς από την πολιτεία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024