Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την επαναφορά της θανατικής ποινής εξετάζει ο Ερντογάν

Την επαναφορά της θανατικής ποινής εξετάζει ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία υπό την προϋπόθεση πως αυτή η απόφαση έχει προηγουμένως εγκριθεί από την τουρκική Βουλή

Την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εξετάζει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία υπό την προϋπόθεση πως αυτή η απόφαση έχει προηγουμένως εγκριθεί από την τουρκική Βουλή.

«Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος εγκριθεί από το κοινοβούλιο, θα τον επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα» δήλωσε ο Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

«Θεού Θέλοντος, δεν απέχουμε πολύ» από το να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στο Twitter: «Θα κάνουμε τους δολοφόνους του βρέφους να λογοδοτήσουν, θα τους κάνουμε αβάστακτη τη ζωή, θα τους θάψουμε στις σπηλιές τους».

Σημειώνεται πως εδώ και 33 χρόνια δεν έχει επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στην Τουρκία.

Το θέμα της θανατικής ποινής είχε λάβει έντονες διαστάσεις το 2015 μετά τη δολοφονία της εικοσάχρονης φοιτήτριας Ετσγκετσάν Ασλάν, μια δολοφονία με πρωτοφανή αγριότητα.

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο τούρκος πρόεδρος έχει πει κατ΄επανάληψη ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο εγκρίνει ένα σχετικό νομοσχέδιο, ενώ έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό.

Πέρυσι, μια συζήτηση σχετικά με την επαναφορά της στην Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τονίζει ότι η κίνηση θα θέσει τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024