Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων του Μετρό
«Ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό
Την ολοκλήρωση της διάνοιξης του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη και του δεύτερου μετροπόντικα “Φρίξου”, της γραμμής Καλαμαριάς, στο σταθμό 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.
“Ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος, προσθέτοντας ότι “η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και του πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων”.
Απομακρύνθηκε άλλη μία εργοταξιακή κατάληψη
Υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Μυλόπουλος, σημείωσε ότι από σήμερα κιόλας ξεκίνησε η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνίων Γρηγορίου.
Η Αττικό Μετρό στις πυρκαγιές της Ανατολική Αττικής.
“Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο Μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική”, σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, προσθέτοντας, ότι “η εταιρεία σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών, έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή, με 32 μηχανικούς, στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών”.
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442