Το δράμα δεν λέει να τελειώσει. Η πύρινη λαίλαπα έσβησε, όμως κάτω από τις στάχτες αυτό που έμεινε είναι σοροί και πόνος. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, ωστόσο οι υπομονή στερεύει και η ελπίδα να βρεθούν κάποιοι ζωντανοί σβήνει

Το δράμα δεν λέει να τελειώσει. Η πύρινη λαίλαπα έσβησε, όμως κάτω από τις στάχτες αυτό που έμεινε είναι σοροί και πόνος. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται, ωστόσο οι υπομονή στερεύει και η ελπίδα να βρεθούν κάποιοι ζωντανοί σβήνει.

Τα δραματικά νέα άρχισαν να έρχονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την είδηση για τα δίδυμα αγγελούδια, οι σοροί των οποίων ταυτοποιήθηκαν. Οι 9χρονες βρέθηκαν απανθρακωμένες αγκαλιά με τη γιαγιά τους και τον παππού τους. Η είδηση εξανέμισε τις προσδοκίες υπήρχαν στην κοινή γνώμη αλλά και στους διασώστες, οι οποίοι ωστόσο ακούραστα συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες τους.

Η πιθανότητα που υπήρχε να είναι ζωντανές οι 9χρονες είχε αναζωπυρώσει τις ελπίδες ενός ολόκληρου έθνους, που στα ματάκια των δύο κοριτσιών έβλεπε μια σπίθα αισιοδοξίας στο απόλυτο «μαύρο».

Η συνέχεια εξίσου τραγική. Το πρωί ταυτοποιήθηκε και η σορός ενός ακόμα παιδιού, του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου για τον οποίο επίσης υπήρχαν βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ζωντανός. Ακόμα μια φορά που η θλιβερή πραγματικότητα ήρθε να συντρίψει την ελπίδα.

Τα άσχημα νέα, δεν τελειώνουν εδώ. Τραγικός επίλογος γράφτηκε και για την 50χρονη Ελένη Σαρίεβα που διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Η ιατροδικαστική υπηρεσία ταυτοποίησε τη σορό της, όπως και τις σορούς της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι αλλά και του 40χρονου Σπύρου Κάκαρη.

Οι δίδυμες που έδωσαν για λίγο ελπίδα σε μια χώρα

Η εξαφάνιση των δύο κοριτσιών είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά από ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς ο τραγικός πατέρας τους, που νόμιζε ότι τα είχε δει ζωντανά να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας, άρχισε εναγωνίως να τα αναζητά χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα δύο κοριτσάκια βρίσκονταν στο Μάτι μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους, παραθέριζαν εκεί, όταν η πυρκαγιά υπερπήδησε τη λεωφόρο Μαραθώνος και ξεχύθηκε στο Μάτι αποτεφρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Φαίνεται πως οι γονείς του τραγικού πατέρα, πήραν τα εγγόνια τους από το χέρι, και επιχείρησαν να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος, κοντά στη θάλασσα. Εκτοτε, δεν υπήρξε κανένα νέο για την τύχη τους. Ειπώθηκε πως οι σοροί τους ήταν στο οικοπέδο-θυσιαστήριο όπου 26 άνθρωποι αγκαλιάστηκαν για να πεθάνουν όλοι μαζί μέσα στη φωτιά.

Ο κ. Γιάννης Φιλιππόπουλος που αναζητεί με τη γυναίκα του, τούς γονείς του και τις δύο κορούλες του, μαθαίνει τις επόμενες ώρες ότι έχουν πεθάνει στη φωτιά δεκάδες άνθρωποι και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εντοπίσει ίχνη τους. Θεωρεί ότι οι γονείς του είναι νεκροί αλλά διατηρεί μία ελπίδα για τα δύο παιδιά, όταν βλέπει ένα βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό που δείχνει τέσσερα μικρά κορίτσια να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας μαζί με άλλους επιζώντες. Η ομοιότητα των κοριτσιών αυτών με τις κορούλες του του δίνει δύναμη να σταθεί στα πόδια του, να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει βοήθεια.

Νόμιζε ότι τα είδε

Πιστεύει τότε, βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο, πως τα δύο από τα τέσσερα μικρά κορίτσια που αποβιβάζονται τελευταία από το σκάφος, με βλέμμα κενό, βρεγμένα και φοβισμένα,  είναι οι κορούλες του και κάνει έκκληση σε όποιον τα έχει δει, να ειδοποιήσει τον ίδιο ή την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Όλοι αποδύονται από εκείνη την ώρα σε έναν αγώνα εντοπισμού των δύο παιδιών. Όμως στις λίστες με τους διασωθέντες τα παιδιά δεν είναι καταγεγραμμένα. Ψάχνουν και ρωτούν στη Ραφήνα, σε πλατείες, στο δημαρχείο, σε νοσοκομεία.Ο τραγικός πατέρας επιμένει πως τα δύο παιδιά που βγήκαν από το σκάφος είναι τα δικά του. Όσες φορές και να δει το επίμαχο βίντεο, επιμένει πως δεν κάνει λάθος. «Αυτά είναι…» Καλείται ωστόσο από τους ιατροδικαστές να δώσει δύο φορές δείγμα DNA μαζί με τη σύζυγό του, επειδή μεταξύ των σορών που αποτεφρώθηκαν, υπάρχουν και μικρά παιδιά. Πίστευε πως θα έμενε αχρείαστο το δείγμα μα έπρεπε να δώσει, μαζί με τη γυναίκα του.

Κάθε προσπάθεια να βρεθούν τα δύο κοριτσάκια παραμένει άκαρπη αλλά η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Ολοι ρωτούν παντού, ψάχνουν παντού αλλά μάταια. Ενας από τους επιζώντες που βρισκόταν στο αλιευτικό λέει πώς τα τέσσερα κοριτσάκια που επέβαιναν σε αυτό, φοβισμένα, με κουβέρτες καλυμμένα, είναι συγγενών του, δεν είναι δυστυχώς οι κορούλες του κ. Φιλιππόπουλου. Εμμέσως το είπε και ο καπετάνιος του αλιευτικού.

Η αναζήτηση συνεχίζεται, άκαρπη, εκδίδεται ανακοίνωση ότι αγνοούνται οι δύο μικρούλες με τις φωτογραφίες τους, ώσπου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και ενώ η διαδικασία ταυτοποίησης σορών στο νεκροτομείο ολοκληρώνεται, η είδηση που σοκάρει και συγκλονίζει επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους.

Δυστυχώς τα δύο κοριτσάκια δεν είχαν γλιτώσει. Δεν είχαν επιβιβαστεί στο αλιευτικό σκάφος. Δεν είχαν προλάβει να φθάσουν στην παραλία. Κάηκαν ζωντανά στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς. Τα αγκάλιασαν να τα προστατέψουν, να μην προλάβουν να δουν το φρικτό χρώμα του κόκκινου, θανάτου. Ετσι αγκαλιασμένους τους βρήκαν όλους. Και ειδοποίησαν  τον τραγικό πατέρα και τη μητέρα τους. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι συνέβη εκείνα τα δευτερόλεπτα στο «οικόπεδο». Απλώς ότι οι 24 και τα δύο αγγελούδια δεν πρόφθασαν να ζήσουν, χάθηκαν άδικα και βάναυσα.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος

Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα για το 13χρονο αγόρι που αγνοούνταν στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν «σκέπασε» τον οικισμό η φονική πυρκαγιά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο νωρίτερα σήμερα είχε εκδώσει συναγερμό για τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από την μητέρα του πως το άτυχο παιδί ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Η οργάνωση είχε επισημάνει εξαρχής πως τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση, αφού «δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο».

Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση πως και τα δίδυμα κορίτσια της οικογένειας Φιλιππόπουλου ταυτοποιήθηκαν επίσης στα θύματα μαζί με τον παππού και την γιαγιά τους.

Ο τραγικός απολογισμός έχει φτάσει τους 88 στην Ανατολική Αττική, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμα ο αριθμός τον αγνοούμενων.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ χθες, Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες – νεκροτομές.

Η Ελένη Σαρίεβα

Η άτυχη γυναίκα διέμενε στο εξοχικό της φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι, ενώ το αυτοκίνητό της βρεθηκε σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ελένη Σαρίεβα ήταν ένα από τα 26 άτομα τα οποία στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς παγιδεύτηκαν σε ένα οικόπεδο με αποτέλεσμα να τους τυλίξουν οι φλόγες.

Η Πόπη Σιαπκαρά

Η 35χρονη Κορίνθια Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων.

Η οικογένεια της άτυχης μητέρας την αναζητούσε με αγωνία. Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί οι Αρχές ειδοποίησαν τους οικείους της ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το loutraki365, ο πατέρας της 35χρονης είχε απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη.

«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω…. Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον «τρώει». τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο» είχε δηλώσει ο πατέρας.

Ο Σπύρος Κάκαρης

Τα τελευταία λόγια του άτυχου άντρα που άκουσε ο φίλος του Χρήστος Μυλωνάς ήταν «Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις» κανονίζοντας να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Το θύμα της πυρκαγιάς ήταν άριστα εκπαιδευμένος καθώς είχε υπηρετήσει στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο αλλά και καταδύσεις.

Ο Σπύρος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Νέλλη Καραλή, η οποία παραμένει αγνοούμενη.

Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr