Mε γρήγορους ρυθμούς ξεκίνησε η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική που οδήγησαν στο θάνατο, μέχρι στιγμής, 87 άτομα.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών κ.Βαρβάρα Γκεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου η προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει καλέσει τους πρώτους μάρτυρες και έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό.
Από τις πρώτες καταθέσεις είναι και αυτή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ο οποίος θα πρέπει να περιγράψει τις ενέργειες της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς.
Παράλληλα έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική. Ολες οι ενέργειες γίνονται με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων