Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης για την τραγωδία στην Αττική : Τα θρασίμια θα πάνε στη θέση τους

Βορίδης για την τραγωδία στην Αττική : Τα θρασίμια θα πάνε στη θέση τους

«Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις» ανέφερε ο κ. Βορίδης

Σε προσωποποίηση των ευθυνών για την πολύνεκρη πυρκαγιά προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Μάκη Βορίδη. «Τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η ΝΔ θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος και ότι από την επομένη, την Παρασκευή, «θα μιλήσουμε για τις ευθύνες (…) ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους».

«Κάντε μας τη χάρη, να σκύψετε και να ακούσετε και να καταλάβετε και να φανταστείτε τις στιγμές που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Να αναλογιστείτε! Να είστε ταπεινοί τουλάχιστον! Αντί να ακούμε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο μηχανισμός!» ανέφερε ο κύριος Βορίδης.

«Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της! Και ποιος την παρέλειψε! Όχι γενικά! Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις! Δεν θα μιλήσουμε για το θεσμικό πλαίσιο γενικώς. Θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε και που προβλέπουν λεπτομερώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θα μιλήσουμε όχι για να κάνουμε μια στείρα πολιτική αντιδικία. Γιατί πάνω στους δεκάδες νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους εκατοντάδες τραυματίες δεν υπάρχει μικροπολιτική. Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, η ανάληψη της ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική. Η ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έχει ονοματεπώνυμα. Θα μιλήσουμε αύριο, ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» συμπλήρωσε.

Εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «σταματήστε να είστε αυτάρεσκοι και να σας ακούμε να λέτε πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός».

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024