Εφιαλτικές σκηνές διαδραματίζονται στο νεκροτομείο, όπου μεταβαίνουν οι συγγενείς για την αναγνώριση των νεκρών

Σκηνές θρήνου και απόγνωσης καταγράφονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδί, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Συγγενείς θυμάτων φθάνουν στο νεκροτομείο για τη διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών και αγνοουμένων. Οι ώρες είναι δραματικές και μαζί με τους συγγενείς λυγίζουν ακόμη και οι ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν αναγνωριστεί 30 σοροί, σε σύνολο τουλάχιστον 83 νεκρών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης θα καταστεί δυνατό να καταρτιστεί και η επίσημη λίστα των αγνοουμένων που ανεπισήμως αριθμεί πάνω από 100 ονόματα.

Οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Ήδη στο Νεκροτομείο του Σχιστού είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, δηλαδή η συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και η αντιστοίχηση του τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς. Ιατροδικαστές και μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών εργάζονται νυχθημερόν για την ταχύτερη διεκπεραίωση του δύσκολου αυτού έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους στις δομές του Σχιστού και στο Γουδί για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά και όμορες περιοχές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr