Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της GLE συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό με προφανή τα «σημάδια» του Affalterbach , δίνοντας ένα σαφές δείγμα από την ισχυρότερη εκδοχή της γκάμας η οποία αναμένεται περί το 2020, ακολουθώντας έξι μήνες μετά την πρεμιέρα της απλής εκδοχής της η οποία θα προηγηθεί εντός του 2019.

Εκτός από τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που θα αναλάβουν να υπογραμμίσουν την ισχύ της έκδοσης, τον τίτλο του ικανότερου από πλευράς επιδόσεων SUV που έχει υπάρξει ποτέ δια χειρός AMG, θα αναλάβει να εξασφαλίσει ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων o οποίος στην προκειμένη περίπτωση θα προσφέρεται σε εκδοχές ισχύος 571 και 612 ίππων όπως συμβαίνει και στις κορυφαίες εκδόσεις της E-Class.

Τις προδιαγραφές της AMG GLE 63 αναμένεται να πλαισιώσει η παρουσία του βελτιωμένου από την AMG αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ενώ κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί και η παρουσία συστήματος τετραδιεύθυνσης. Στα δεδομένα στοιχεία θα πρέπει να θεωρείται επίσης και η αερανάρτηση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και η νέα γενιά της GLE, η AMG έκδοση θα έχει ως αφετηρία μια νέα πλατφόρμα η οποία θα συμβάλλει στην μείωση του συνολικού βάρους αλλά και σε μια αποδοτικότερη διάταξη που θα αυξήσει την ευρυχωρία στο εσωτερικό της.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σημαντική αναβάθμιση των εξοπλιστικών της χαρακτηριστικών βάσει των νέων πολλών τεχνολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του ευφυούς συστήματος infotainment MBUX.