Αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για την περαιτέρω ευρωατλαντική προσέγγιση της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε την κύρωση της «ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών» ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών

Αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για την περαιτέρω ευρωατλαντική προσέγγιση της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε την κύρωση της «ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών» ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Ροθ, εν όψει του προγραμματισμένου του ταξιδιού σε Τίρανα και Σκόπια την Κυριακή 22 Ιουλίου.

«Σκόπια και Αθήνα κατέδειξαν με υποδειγματικό τρόπο ότι ακόμη και δύσκολα θέματα είναι επιλύσιμα, με τόλμη, αντοχή και ετοιμότητα για συμβιβασμό. Η λύση στο επίμαχο ζήτημα της ονομασίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περαιτέρω πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η κυβέρνηση στα Σκόπια πρέπει να προχωρήσει θαρραλέα στην εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων καίριας σημασίας» τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «και στα Τίρανα επίσης, έχουν δρομολογηθεί επιτυχώς σημαντικά μεταρρυθμιστικά σχέδια, τα οποία πρέπει να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Η διαδικασία Vetting, που υποβάλλει δικαστές και εισαγγελείς σε συστηματικό έλεγχο, είναι παραδειγματική για μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την προσέγγισή τους στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr