Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάβημα διαμαρτυρίας του ρωσικού ΥΠΕΞ στον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα

Διάβημα διαμαρτυρίας του ρωσικού ΥΠΕΞ στον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα

Η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει το γεγονός «φιλική συζήτηση»

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η ρωσική πλευρά εξέφρασε «αποφασιστικό διάβημα διαμαρτυρίας» στην ελληνική πλευρά για τις «συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις».

«Στις 20 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εκτάκτως τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Α. Φρυγανά, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστικό διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε 2 πολίτες της Ρωσίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Θανάση Αυγερινού.

Περίπου δύο ώρες μετά, με νέο τηλεγράφημα του, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, αντίθετα σε όσα είχε αναφέρει νωρίτερα, έκανε λόγο για έντονη διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ στον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα Αντρέα Φρυγανά, όσον αφορά «την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας».

Νωρίτερα με τηλεγράφημα του, το ΑΠΕ, επικαλούμενο δικές του πηγές έκανε λόγο για «φιλική συζήτηση» που είχε σήμερα ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε κληθεί.

Ενώ ανέφερε ότι στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση αφορούσε τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ και τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι οι αναφορές της κ. Ζαχάροβα δεν είχαν κανένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού και ενδεχομένως υπήρξε κάποια παρανόηση ως προς αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, με αναρτήσεις του στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας είχε χαρακτηρίσει «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες.

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί η ελληνική αντίδραση αφού επίκειται επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024