Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει στην Mercedes και για το 2019 o Valtteri Bottas

Παραμένει στην Mercedes και για το 2019 o Valtteri Bottas

Τα Ασημένια Βέλη θα παραμείνουν και για την επόμενη σεζόν με το ίδιο οδηγικό team.

Για ένα τουλάχιστον χρόνο θα παραμείνει ο Φινλανδός στο ρόστερ της Mercedes-AMG Petronas καθώς η γερμανική ομάδα ανανέωσαν το συμβόλαιο του για το 2019 με επιλογή επέκτασης και για το 2020.

«Είναι υπέροχο που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Mercedes και το 2019 και είμαι ευτυχής που ανακοινώνεται εδώ στο Hockenheim το οποίο δεν είναι μόνο η έδρα της Mercedes αλλά και η πίστα όπου νίκησα για πρώτη φορά με μονοθέσιο το 2007.Φέτος, με την προετοιμασία το χειμώνα κατάφερα να κάνω ένα βήμα μπροστά και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες. Δεν υπήρξαμε τόσο τυχεροί την φετινή αγωνιστική περίοδο, ωστόσο η ομάδα γνωρίζει τι μπορώ να κάνω και αυτό αποτελεί για μένα απόδειξη εμπιστοσύνης σε μένα και στον τρόπο που οδηγώ. Απολαμβάνω να συνεργάζομαι με την ομάδα και με τον Lewis με τον οποίο έχουμε μια καλή και ειλικρινή σχέση, στοχεύοντας πάντα στα καλύτερα αποτελέσματα για την Mercedes. Έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη μπροστά μας κατ΄επέκταση θεωρώ πολύ καλό ότι τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί για όλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Προφανώς ο στόχος μου είναι να συνεχίζω να αποδίδω προκειμένου η απόφαση της ομάδας και για το 2020 να δείχνει αυτονόητη», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο 28χρονος Φινλανδός,

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff δήλωσε με την σειρά του για την ανανέωση του συμβολαίου του V. Bottas: «Είμαστε ευτυχείς που επεκτείναμε το συμβόλαιο του Valtteri για τουλάχιστον μια ακόμα σεζόν και που μπορούμε να έχουμε το ίδιο δίδυμο οδηγών και για το 2019. Οι επιδόσεις του Valtteri ήταν εξαιρετικές. Αν δεν υπήρχαν λάθη από μέρους μας και η κακοτυχία του θα μπορούσε να ήταν πρώτος στην κατάταξη οδηγών. Όταν πήραμε την απόφαση να διατηρήσουμε τον Valtteri για το 2019, δεν είχε να κάνει μόνο με την ταχύτητά του και την αγαστή συνεργασία μας αλλά και με το χαρακτήρα του. Η σχέση του με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Lewis, είναι σχέση εμπιστοσύνης χωρίς μηχανορραφίες. Αυτά είναι τα συστατικά που χρειάζονται όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σκληρούς αντιπάλους. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να διατηρήσουμε τον Valtteri στην ομάδα και προσβλέπω σε πολύ περισσότερες επιτυχίες μαζί του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 28χρονος Φινλανδός εντάχθηκε στην γερμανική ομάδα το 2017, καταγράφοντας έκτοτε τρεις νίκες σε GP και πέντε pole positions ενώ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος κατασκευαστών από την Mercedes-ΑΜG Petronas.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024