Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως το 2020 ο L. Hamilton στην Mercedes-AMG Petronas

Έως το 2020 ο L. Hamilton στην Mercedes-AMG Petronas

Ο Βρετανός οδηγός θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα Ασημένια Βέλη, προσβλέποντας σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες από τα τρία πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του πλέον επιτυχημένου οδηγού F1 της Mercedes διαχρονικά.

Για δύο ακόμα χρόνια θα βρίσκεται στο cockpit των μονοθεσίων της γερμανικής ομάδας ο τετράκις πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton καθώς η Mercedes-AMG Petronas ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2020.

«Η επέκταση του συμβολαίου ήταν απλά μια τυπική διατύπωση από τότε που ο Toto και εγώ το συζητήσαμε τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο καλό είναι που ολοκληρώσαμε με αυτήν και πλέον συνεχίζουμε ως συνήθως. Είμαι μέλος της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes για 20 χρόνια και δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχής σε μια ομάδα από ότι είμαι τώρα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και ήδη προσβλέπω σε νέες νίκες θεωρώντας ότι η Mercedes είναι η καταλληλότερη για να τις επιτύχω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός οδηγός στην ανακοίνωση του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε: «Ήμασταν απόλυτα σύμφωνοι με τον Lewis από τη στιγμή που πρωτοσυζητήσαμε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του μετά το τέλος της σεζόν. Είναι λογικό να υπάρξει ενδιαφέρον και πολλές φήμες γύρω από την όλη διαδικασία, για αυτό και εμείς θεωρήσαμε ότι πρέπει να κλείσουμε αυτήν την εκκρεμότητα και να το ανακοινώσουμε. Υπογράψαμε τα τελικά συμβόλαια την εβδομάδα που διανύουμε και έτσι είπαμε να μην κρατάμε άλλο τον κόσμο σε αναμονή. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πει κανείς για τον Lewis ως οδηγό από όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην ιστορίας της F1 όπως άλλωστε αποδεικνύουν και τα επιτεύγματά του. Ωστόσο αυτό που πραγματικά με ευχαριστεί είναι να συνεργάζομαι μαζί του και να γνωρίζω τον άνθρωπο πίσω από την αγωνιστική στολή ο οποίος διακρίνεται για την συνεχή του δίψα για βελτίωση, για την μεγάλη κατανόησή του ως μέλος μιας ομάδας αλλά και την αφοσίωσή του στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. H Mercedes έχει γίνει το «σπίτι» του Lewis Hamilton στην Formula 1 και η ιστορία θα είναι για πάντα συνυφασμένη με τα χρώματα της Mercedes-AMG Petronas. Και είμαι πεπεισμένος ότι στη συνέχεια θα προσθέσουμε σε αυτή μερικά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια».

Για την ιστορία, ο Βρετανός εντάχθηκε στο ρόστερ της Mercedes το 2013, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και 44 νίκες σε GP ενώ η επέκταση του συμβολαίου έως το 2020, συνεπάγεται ότι η θητεία του στη γερμανική ομάδα θα διαρκέσει για οκτώ σεζόν.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο Lewis Hamilton έχει οδηγήσει αποκλειστικά μονοθέσια με κινητήρες Mercedes από το ντεμπούτο στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2017. Συνολικά στην καριέρα του στην F1 έχει νικήσει σε 65 GP, αριθμός τον οποίο ξεπερνά μόνο το αντίστοιχο ρεκόρ του Michael Schumacher, αλλά και ο οποίος τον καθιστά ως το πλέον επιτυχημένο οδηγό της Mercedes στην ιστορία των 112 ετών της εμπλοκής της φίρμας με την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024