Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Μετά την αποκάλυψη της νέας Camaro, η Chevrolet επικεντρώνεται στην εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσής της γκάμας του εμβληματικού muscle car η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό χωρίς καμουφλάζ στα «πάτρια» εδάφη του Detroit.

Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική τακτική με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας της Camaro, η ZL1 δείχνει να υιοθετεί ελάχιστα ανασχεδιασμένα στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες, τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ επί του παρόντος τουλάχιστον, από το παζλ της ανανεωμένης ZL1 λείπει η νέα γρίλια που εφοδιάζει τις υπόλοιπες εκδόσεις του αμερικανικού μοντέλου.

Εξίσου προφανής είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού της με δύο κάμερες οπισθοπορείας που τοποθετούνται στο ύψος των πινακίδων κυκλοφορίας και στην αεροτομή.

Στην «θέση του» θα παραμείνει και ο θηριώδης V8 κινητήρας ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 10 σχέσεων της Tremec αν και δεν αποκλείεται να επωφεληθεί από μια περιορισμένη αύξηση ισχύος ανεβαίνοντας ψηλότερα από τους 650 ίππους και τα 650 Nm ροπής που προσφέρει στην σημερινή εκδοχή του μοντέλου

Την ανανέωση αναμένεται να συμπληρώσει το νέο σύστημα infotainment της Chevrolet καθώς και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που εμφανίστηκε στις ήδη γνωστές εκδοχές της Camaro.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως των αναβαθμισμένων στοιχείων που θα συνοδεύσουν την ανανεωμένη εκδοχή της ZL1, η αμερικανική φίρμα έχει ήδη στα σκαριά μια ακόμα ισχυρότερη και ικανότερη έκδοση η οποία θα σηματοδοτήσει την επαναφορά των διακριτικών Z/28 στην γκάμα της Camaro.