Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, την έκθεση που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος (2013) προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ συναντήθηκαν με φίλους και συγγενείς του Μαντέλα, ανάμεσά τους και η εγγονή του Ζαμασουαζί Ντλαμίνι-Μαντέλα. Συνομίλησαν επίσης με τον 92χρονο Αντριου Μλανγκένι, ο οποίος πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες στο νησί-φυλακή Ρόμπεν μαζί με τον Μαντέλα.

Η έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα πραγματοποιείται στο Southbank Centre της βρετανικής πρωτεύουσας. «Το Λονδίνο υπήρξε τόσο η αποικιακή μητρόπολη όσο και το κέντρο του διεθνούς αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Υπήρξε επίσης και ο τόπος ορισμένων από τις πιο εμπνευσμένες ομιλίες του Νέλσον Μαντέλα» δήλωσε ο Σέλο Χάτανγκ, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παρακολούθησαν μια νοτιοαφρικανική χορωδία και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα εκθέματα για τη ζωή και το έργο του Μαντέλα.

Η Μέγκαν φορούσε μια ροζ καμπαρντίνα της καναδικής εταιρείας Nonie, η τιμή της οποίας ανέρχεται σε 825 δολάρια.

Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας